Poslední zápas sezóny 2005/06 má za sebou už také B-tým. Ačkoliv se s diváky rezerva nerozloučila výhrou, díky záchraně v soutěži dvě kola před koncem se dá celý ročník zhodnotit jako úspěšný. K utkání s Náchodem tedy mohla juniorka nastoupit v psychické pohodě, zatímco Náchod potřeboval nutně bodovat. Dobrou psychickou pohodu v týmu Dynama předznamenalo již rozcvičení, ke kterému nastoupil Radim Pouzar oděn do módní reflexní vesty. V zápase už tolik důvodů k radosti nebylo. Hosté, vědomi si potřeby na jihu Čech bodovat, bojovali o každý balón a neustále udržovali obranu Dynama v pohotovosti. Trpělivost přinesla Náchodu růže až minutu před koncem, kdy se v závaru před Vršeckého bránou nejlépe zorientoval Jirman.
Od úvodních minut bylo patrné, že Náchodu jde v tomto zápase o hodně. Nervozita byla znát jak na hostujících hráčích, tak i na trenérovi. Rozhodnout se snažili hosté již v úvodních minutách, především díky Vladanu Vršeckému v bráně Dynama se jejich snaha míjela účinkem. Již v 2. minutě zamířil z přímáku přes zeď hostující Michal a Vršecký musel vytáhnout první ze svých brilantních zákroků. O dvě minuty později to zkoušel ten samý hráč, tentokrát ze hry. I napodruhé vyšel ze souboje vítězně mladý gólman Českých Budějovic. Po čtvrt hodině hry se konečně osmělili domácí hráči. Radim Pouzar se po rohu opřel z první do balónu, míč však letěl mimo Kobosovu bránu. Nervozita hostů se v těchto okamžicích ještě stupňovala a v pohodě hrající Dynamo těžilo z nepřesností hostujících hráčů. Po rychlé akci z levé strany se ve 20. minutě ocitl ve slibné šanci Aleš Matoušek, zhruba ze 16 metrů vyslal na Kobose velice slabou střelu se kterou si hostující gólman bez problémů poradil. Ve 28. minutě zapomněli hostující zadáci hlídat při rohovém kopu Jiřího Peroutku, jenž hlavičkoval do břevna. Poslední šanci prvního poločasu si přeci jen připsali hosté. Kopřiva propálil zeď Dynama, ale na brankové čáře opět zasáhl skvělý Vršecký.

Druhý poločas byl na šance o něco skromnější než ten první, přesto rozhodl o vítězi. Strhnout vedení na stranu Dynama mohl v 65. minutě Petr Martínek, jeho hlavičku vytlačil hostující gólman Kobos nad břevno. Náchodští postupně přesouvali stále více hráčů směrem kupředu a rezervě Dynama se tak otevíral prostor ke smrtícím brejkům. Jeden z nich mohl využít v 70. minutě Michal Mašát, gólman Kobos si s jeho střelou poradil. Na druhé straně vytahoval Vladan Vršecký s vypětím všech sil z brankové čáry tečovaný centr. V 87. minutě přečíslila naše juniorka soupeře a do slibné šance se hnala hned čtveřice hráčů v černobílém, Michal Mašát ovšem vystřelil mimo. Rozuzlení tak přišlo až v 89. minutě. Z levé strany zatáhl jeden z hostů míč až k bráně Vladana Vršeckého, v následném závaru se nejlépe zorientoval Jirman a dotlačil míč až za brankovou čáru – 0:1. Závěr zápasu se již dohrál v pohodovém tempu. Hosté si odvážejí z Českých Budějovic tři body, díky kterým si zajistili účast v ČFL i pro příští rok.

Ohlasy trenérů

Jan Poštulka: "Je to škoda prohrát v posledním zápase 0:1. Poděkoval jsem hráčům už v kabině před zápasem. Poděkoval jsem jim za jejich výkony, které podávaly po celý rok. Na jaře se nám sice nedařilo tak jako na podzim, to se ale dalo čekat. Například dneska jsme dohrávali s pěti dorostenci."