Zápas s Náchodem byl nejen posledním zápasem rezervy v této sezóně, z trenérské lavičky zároveň dával Dynamu sbohem velezkušený trenér Jan Poštulka. Snad jen proto mrzí prohra, která na konečném měření sil již nic neřeší. „Je to škoda prohrát v posledním zápase 0:1. Poděkoval jsem hráčům už v kabině před zápasem. Poděkoval jsem jim za jejich výkony, které podávaly po celý rok. Na jaře se nám sice nedařilo tak jako na podzim, to se ale dalo čekat,“ odtajnil trenér hned v prvních větách tajemství, o kterém se poslední dobou potichu mluvilo.


Při loučení s černobílou lavičkou nešetřil oblíbený trenér slovy chvály a díků: „Jsem šťastný, že jsme odehráli celou sezónu v pohodě. Nikdy jsme nevyhořeli, ani neprohráli velkým rozdílem.“ Poděkovat nezapomněl kouč ani svému druhovi ve zbrani: „Hlavně bych chtěl poděkovat svému asistentovi. Láďa Bernát je super člověk na kterého je ve všech směrech spolehnutí a velice nám to spolu klapalo.“ Na závěr své děkovné řeči Jan Poštulka trochu odtajní jeden z důvodů jeho odchodu. „Úžasné je všechno to zázemí co se tady buduje, staví se krásný stadion, pro mě už je tohle všechno ale trochu z ruky,“ prozradí kouč, který dojížděl do Českých Budějovic z Prahy.

Při vzpomínání na uplynulý ročník neopomenul Jan Poštulka poděkovat také všem hráčům A-týmu, kteří přišli vypomoci rezervě v bojích třetí ligy: „Mohu jenom pochválit všechny hráče, kteří za nás hráli. Nikdo z nich nebral zápas za B-tým jako degradaci a mnohokrát nám pomohli. Právě díky nim jsme mohli dávat v závěru šanci dorostencům.“ Když už byla řeč o dorostencích, také jim vystřihl loučící se trenér poklonu. „ Například dneska jsem byl naprosto spokojený s výkonem gólmana, který nás několikrát podržel. Je to mladý kluk a ta soutěž je právě pro takovéhle mladé kluky,“ vyjádří se pochvalně kouč směrem k nedaleko stojícímu Vladanu Vršeckému. „Klobouk dolů například před výkony Radka Fialy. Jeho výkon v Teplicích proti Rilkemu byl famózní. Stačil mu jak dynamikou tak rychlostí,“ vzpomene trenér i na dalšího dorostence, který nejednou pomohl juniorce v závěrečných bojích ČFL.

„Byla to velice dobrá a zajímavá práce. Ještě jednou bych chtěl poděkovat hráčům jak za výkony, tak za přístup,“ poděkoval ještě jednou na úplný závěr Jan Poštulka.
Zřejmě jen pár fanoušků vědělo, jak moc zkušený trenér stojí na lavičce rezervy. Asistenta dělal Jan Poštulka například trenérům Pospíchalovi a Uhrinovi v Bohemians Praha, Dočkalovi v Hradci Králové, Josefu Chovancovi ve Spartě Praha, Michalu Bílkovi či Františku Strakovi v Teplicích. Jako hlavní kouč vedl v naší druhé lize Benešov, Terrex Kladno, Terrex Xaverov či Brandýs nad Labem. Věhlasu dosáhl Jan Poštulka především za mořem, kde koučoval v Kostarice tým Ala Juela či v Guatemale proslulý Municipal.
Za veškerou práci odvedenou pro Dynamo si zaslouží Jan Poštulka náš velký dík.