Ve středu se ve Sportbaru na E-On stadionu uskutečnila dlouho očekávaná a s dostatečným časovým předstihem avizovaná schůzka vedení klubu s fanoušky Dynama. V 16.30, kdy se objevili zástupci vedení František Cipro, Milan Čadek a Jiří Glowacz se „tísnilo“ ve Sportbaru všehovšudy pět fanoušku. A tak schůzku zahájil pan Cipro slovy „počkáme deset minut“. Tato slova se nakonec ukázala jako klíčová, neboť se záhy dostavili další dva fanoušci a také zástupce tisku, čímž celá akce nabrala na vážnosti.
V úvodu si vzal krátké slovo trenér Cipro, zhodnotil přípravu a debata se začala pomalu rozjíždět. Zhruba první polovina diskuse se týkala posílení kádru. Fanoušky zajímaly zejména informace o hráčích, kteří jsou v našem klubu na hostování a smlouvy nadějných odchovanců. Na toto téma velice ochotně a trpělivě odpovídali pan Cipro s panem Čadkem. Zvídavý fanoušek se tak mohl dozvědět, kteří hráči mají ve smlouvě o hostování opci na přestup, u kterých hráčů chce klub opci uplatnit, na jak dlouho má podepsanou smlouvu jeden z největších talentů Dynama Martin Tischler a kterým hráčům po sezóně končí smlouva. Debata se poté krátce zaměřila na přesuny hráčů do B-týmu a naopak na zapracování mladých hráčů do A-týmu. Tuto část debaty občas trenér odlehčil nějakou úsměvnou myšlenkou, a tak se fanoušek např. dozvěděl, kdy Jaromír Plocek hraje nejlépe.

Ve druhé polovině schůzky přišla na přetřes ekonomická situace klubu, návštěvnost a absence kotle. Na toto téma padaly kritické připomínky jak ze strany klubu, tak ze strany fanoušků. Klubu byla zejména vytýkána malá prezentace v médiích, nedostatečná mimofotbalová činnost fotbalistů a laxní přístup k vlastním webovým stránkám. Další kapitolou byla malá návštěvnost zápasů a nečinnost, nebo spíše neexistence kotle. Na toto téma padalo hodně příkladů, jak to chodí tam, nebo tam, ale najít východisko z této situace se bohužel nepodařilo a pro klub, jak se přiznal pan Cipro, je tato situace velmi nepříjemná a je to jedna z priorit do budoucnosti. V neposlední řadě bylo nastíněno plánované rozšíření areálu Na složišti a realizace akademie Karla Poborského.

Tato debata byla i přes malou účast velmi zajímavá a věřím, že i přínosná pro obě strany. Nezbývá než doufat, že vedení klubu malá účast neodradí a že se příště sejdeme ve větším počtu.