Premiérový soutěžní zápas letošního roku čeká tuto sobotu B-tým Dynama. V TCM Mladé změří Dynamo B síly s rezervou Jablonce. Budějovicím patří po odehrání jednoho jarního kola desátá příčka, Severočeši jsou s tříbodovou ztrátou o dvě příčky zpět. Cíl sobotního utkání je naprosto jasný. Trenér Karel Musil před začátkem jarní části sezóny deklaroval, že jeho tým před vlastním publikem rozhodně nehodlá rozdávat body V následujících třech týdnech čeká rezervu nejprve domácí zápas s Jabloncem B a následně pojedou českobudějovičtí mladíci do Varnsdorfu a Mladé Boleslavi. Z těchto tří zápasů by Karel Musil se svým týmem rád vyválčil minimálně šest bodů.
Uplynulé utkání neskončilo pro Jihočechy zrovna nejlépe. Na umělé trávě v Xaverově odehrálo Dynamo typicky remízový zápas, o vítězství Slavie rozhodla sporná situace ze 26. minuty, kdy vystřihl nůžky Ondřej Vrzal. Víťa Pešula stačil zasáhnout a vyrazil balón na tyč, odkud se k němu míč vrátil. Rozhodčí Bureš však zaregistroval míč celým objemem za brankovou čárou a odpískal branku. Jedním z mála pozitiv utkání na Slavii je premiérový start útočníka Tomáše Sedláčka v dresu Dynama.

S jabloneckou rezervou má českobudějovická juniorka poměrně málo zkušeností. V sezóně 2005/06 jsme na E-On stadionu překvapivě Severočechům podlehli (0:1), v odvetě uhrálo Dynamo v Jablonci bezbrankovou remízu. Naši bilanci výrazně vylepšilo utkání z letošního podzimu, kdy jsme přivezli z Jablonce nejtěsnější, ale o to cennější vítězství. Jedinou branku zápasu vsítil Lubomír Myšák, který momentálně obouvá střelecké kopačky na hostování ve střížkovských Bohemians.

Poslední vzájemný zápas:
FK Jablonec 97 B - SK Dynamo České Budějovice B 0:1


Branka: 75. Myšák
ŽK: Valenta - Skopalík
Rozhodčí: Zeman - Polák, Garaja

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Skála - Leština, Peroutka, Martínek, Picka - Příhoda (46. Pouzar), Skopalík, Mašát, Hrbáč - Adam (82. Stráský), Myšák (90. Červenka)
Trenér: Karel Musil

Sestava FK Jablonec 97 B: Bočok - Baranyk, Vrabec, Rathouz, Hozda - Procházka, Patka, Valenta, Adam - Mičkal (36. Balšánek), Kulhánek
Trenér: Jiří Hloušek

Loňská sezóna byla pro rezervu Jablonce premiérovou v ČFL a zatím se zdá že, se severočeská juniorka usadí ve třetí lize na delší dobu. V kádru jabloneckého B-týmu hraje plno nadějných fotbalistů. Oporu mají Severočeši v bráně. Na gólmana Ondřeje Bočoka se mohou spoluhráči v mnoha ohledech spolehnout. Velkou silou jabloneckého béčka je potom ofenzivní fáze hry. Většina míčů při přechodu do útoku putuje přes Jiřího Valentu. Talentovaný záložník se již dokonce zapsal mezi střelce v Gambrinus lize. Společně se svým spoluhráčem Adamem Hlouškem patří do kádru reprezentace U19. O služby jabloneckého útočníka Adama Hlouška dokonce projevila zájem pražská Sparta. Dalším forvardem do něhož se vkládají v Jablonci naděje je Dušan Nulíček. Také tento fotbalista již okusil českou nejvyšší soutěž.

O uplynulém víkendu získal B-tým Jablonce cenný skalp. V bratrovražedném souboji trenérů Hloušků se nakonec radoval Jiří, když jeho svěřenci nečekaně loupili ve Varnsdorfu. Domácímu Varnsdorfu nepomohly ani dvě výhody v podobě pokutového kopu. Proti oběma pokusům úspěšně zasáhl gólman Bočok. Vítězství nad Varnsdorfem odnesl paradoxně trenér Jiří Hloušek, který svým svěřencům slíbil, že uspějí-li nad týmem, který trénuje jeho bratr Josef, bude celý týden v rámci své životosprávy absolvovat cestu na tréninky po vlastní ose a s plnou sítí míčů na zádech.

Poslední zápas FK Jablonec 97 B:
SK Slovan Varnsdorf - FK Jablonec 97 B 0:3


Branky: 23. Nulíček, 35. Mičkal, 90. Štálík

Sestava FK Jablonec 97 B: Bočok - Kužela, Patka, Rathauz, Hozda, Vošáhlík (60. Štálík), Adam, Šislar, Kulhánek, Mičkal, Nulíček (65. Novotný)

Domácí soutěžní premiéru roku 2007 odstartuje rezerva v sobotu 17.3.2007 v TCM Mladé. Výkop zápasu, ve kterém změří naše juniorka síly s rezervou Jablonce, je stanoven na tradičních 10:15 a náš web bude zápas přenášet online. Hlavním rozhodčím zápasu bude pan Kabyl, jeho asistenty na čarách budou pánové Navara a Benák.