S velkým očekáváním vstupovali fotbalisté Dynama České Budějovice do jarní části sezony 2006/2007. Po nevydařené premiéře v Brně na jih Čech přicestoval SIAD Most a i přes zdravotní komplikace se v jihočeské metropoli nemluvilo o ničem jiném než o povinném zisku tří bodů. I vstup do samotného zápasu domácím skutečně vycházel, avšak po patnácti minutách hry začal Most pomalu přebírat iniciativu a v průběhu druhé části hry měl dokonce hru pevně pod kontrolou. "Nám se zápas dnes skutečně moc nepovedl. V útočné fázi jsme se nedostávali do kombinací, nepodrželi jsme míč v útoku a hlavně ta podpora záložníků nebyla taková, jako normálně," řekl na pozápasové tiskové konferenci trenér Dynam František Cipro.
Trenér budějovického týmu také uznal, že Dynamu skutečně patřil pouze krátký úvod zápasu: "Pouze v prvních deseti minutách jsme Vaniaka vyzkoušeli z velké dálky a jinak jsme se do těch šancí moc nedostávali. Doufám, že na dnešní zápas rychle zapomeneme a naše hra už nebude tak kostrbatá, jako dnes." Fanoušci i vedení klubu v průběhu týdne s napětím sledovali, jak hráči spolu s trenérem bojují s nepříjemnou virózou, která málem způsobila odložení nedělního duelu. Trenér František Cipro podprůměrný výkon svého týmu ale na onemocnění poloviny kádru svádět nechtěl: "Na zdravotní komplikace z průběhu týdne se nebudeme vymlouvat. Chtěli jsme hrát, rozhodli jsme se, že budeme hrát a hráli jsme. Horší bylo, že zase chvíli před zápasem měli Horejš osmatřicet stupňů, Kladrubský třicet sedm šest a Plocek třicet sedm tři. S nasazením hráčů jsme čekali až do rozcvičení, hráči dostali medikamenty a najednou těsně před zápasem jejich teplota zase vylétla nahoru."

Fanoušci Dynama neodcházeli po skončení zápasu příliš spokojeni. Tým si sice připsal první jarní bod, avšak předvedená hra neodpovídala hře týmu z osmého místa tabulky. "Výkony jednotlivých hráčů se mi hodnotit nechce. Někteří byli v průběhu týdne nemocní a v zápase pak hráli lépe než ti, kteří byli fit a celý týden normálně trénovali," řekl s rozezleným výrazem ve tváři trenér Cipro. Nad dvěma hráči se kouč ale přeci jen pozastavil. Na dotaz, zda byl spokojen s gólmanem Křížkem stroze odpověděl: "Já myslím, že ano." Spokojen byl kouč i s výkonem nové tváři v útoku, s Janem Holendou. "Holenda byl jeden z našich nejaktivnějších hráčů na ploše. Jestli se bavíme o bojovnosti a nasazení, tak to byl právě on, kdo byl nejvíce vidět. Otázka jiná je, jak moc mu jeho akce vycházely."

Samostatnou kapitolou v zápase byl rozhodčí Kocián, který na jihu Čech odřídil své dvanácté utkání v sezoně. Právě dvanáct žlutých karet také sudí udělil v zápasem mezi Dynamem a Mostem a postaral se tak o málo vídaný karetní mariáš. "K rozhodčím se nesmíme po zápase vyjadřovat. Z mého pohledu je nepříjemné, že jsme obdrželi sedm žlutých karet a pro nás to znamená, že stoperská dvojice Horejš – Homoláč bude dva zápasy mimo a teď nevím, zda tam k nim nyní nespadl ještě někdo další s jedním zápasem," řekl na závěr trenér František Cipro.


Spokojenějším mohl být po zápase trenér hostujícího týmu Zdeněk Ščasný. Jeho celek sice stejně jako Dynamo nedokázal ve druhém jarním zápase vstřelit gól, avšak nastoupil do zápasu bez několika opor. "Z utkání mám ale přesto smíšené pocity. Do zápasu jsme nastoupili oslabeni o čtyři klíčové hráče a před zápasem bych bod bral. Naše mužstvo ale hrálo výborně a po skončení zápasu jsem zklamaný, protože jsme si vytvořili více šancí a měli jsme jednoznačně vyhrát," litoval Ščasný. Most odehrál na jihu Čech skutečně dobrý zápas a Dynamo se po úvodním náporu dostalo pod tlak a nemohlo se dlouhé minuty vymanit z defenzivy. "Především v prvním poločase jsme si vytvořili více šancí. Nejblíže byl ke gólu Pešír a skórovat mohl i Štípek. Naopak domácí se dostali pouze k několika odraženým míčům a šance prakticky neměli," všiml si dále mostecký trenér.

Zatímco v prvním poločase byla hra opticky ještě relativně vyrovnaná, druhá část hry se nesla ve znamení ofenzivní převahy hostů, čehož si všiml i trenér Ščasný: "Ve druhém poločase jsme zcela ovládli hru. Měli jsme míč pod kontrolou, dobře jsme kombinovali, byli jsme nebezpeční a agresivní. Bohužel jsme ale museli dát gól a to se nám nepodařilo. Vstřelili jsme podle mého názoru regulérní branku." Právě po sporné neuznané brance se strhla na lavičce Mostu vlna emocí, po kterých byl trenér Ščasný vykázán z lavičky. Kouč hostů ale s rozhodnutím rozhodčího nesouhlasil: " Já jsem křičel na hráče, protože jsem se je snažil uklidnit. Nejvíce jsem křičel na Pešíra, který branku vstřelil."

I kouč Ščasný se vyjádřil k nasazenému trendu mnoha žlutých karet: "Výkon rozhodčího bez komentáře. K těm žlutým kartám jen to, že se hrálo na hrbolatém hřišti. Hrálo se oboustranně tvrdě, rozhodčí se rozhodl to takhle dávat, tak to dával. Spíš si ještě myslím, že tam bylo několik dalších situací, kdy ty karty mohly také přijít. Nemám nic proti chlapské hře, ale bylo tam několik loktů v obličeji a dalších podobných věcí."