Koncem ledna se fanoušci Dynama zapojili do úctyhodné akce a díky finančním příspěvkům pomohli podpořit projekt „Fotbal pro děti z ulice“, jenž pomáhá chlapcům v africké Zambii. Tento projekt byl zařazen pod sociální aktivity, které se v Zambii pořádají pro děti z ulice v rámci rozvojové spolupráce pod záštitou Ministerstva zdravotnictví a zahraničních věcí České republiky, která probíhá v součinnosti s Jihočeskou univerzitou zdravotně sociální fakultou v Českých Budějovicích pod vedením děkana MUDr. Miloše Velemínského, Csc. a se společnostmi Czech Aid, Czechoslovak Aid a Starvita z Lusaky.
Fanouškům fotbalového klubu Dynamo České Budějovice se podařilo vybrat částku 14 800,- Kč, která následně putovala přímo do Zambie, kde byl výtěžek z akce použit nejen na nákup sportovního vybavení, ale také na stravu a občerstvení pro malé fotbalisty. Díky ochotě všech lidí pracujících na projektu se čtenářům webu můžeme pochlubit novými fotografiemi. Trička, ve kterých chlapci hrají byla zakoupena právě z finančního daru, který do Zambie poslali fanoušci Dynama.

Zároveň přinášíme portrét trenéra fotbalového potěru v Kalingalinga:
MOSES MUNSAKA (23 let)
Moses žije na Kalingalinga se svým mladším bratrem a dvěmi mladšími sestrami, další tři sourozenci již žijí jinde se svou rodinou. Otec mu zemřel a matka v současné době pracuje na vesnici cca 150 km od jeho domova na farmě. Po základní a střední škole si udělal certifikát – Record management certificate, ale práci nenašel. Jako dobrovolník nyní trénuje na Kalingalinga s chlapci fotbal. Přál by si studovat sociologii, ale finanční situace rodiny mu to bohužel neumožňuje.
Rád hraje a trénuje fotbal, poslouchá hudbu, setkává se s přáteli a čte. Moses má veliký cit pro děti a v budoucnu by si přál pracovat v nějaké organizaci, která pomáhá dětem. Dále by také rád trénoval fotbal.