V nejnapínavějším zápase 19. kola první ligy mezi SK Dynamo České Budějovice a AC Sparta Praha (2:2) chybovali všichni rozhodčí. Šéf komise, která se arbitry zabývá, v minulých dnech chybné momenty posuzoval. Konečný výsledek snažení komise rozhodčích zněl opravdu zajímavě. Podle Milana Brabce udělali chybu nakonec všichni čtyři rozhodčí. (na fotografii Milan Šedivý)
Hlavní rozhodčí zápasu Milan Šedivý udělal podle šéfa komise chybu při neodpískání malé domů: "Penner odehrál míč před Zelenkou a brankář Kafka vzal míč do rukou. Jednalo se tedy o malou domů a nepřímý kop měl být zahráván z hranice malého vápna, což by byla velká šance pro Spartu."

O další sporný okamžik se postaral v 52. minutě asistent Petřík, který těsně za půlícím kruhem zastavil rozběhnutého Marka Kuliče, který se už řítil na samotného Jaromíra Blažka. Sám asistent svoji chybu bezprostředně po zápase uznal:"Přihrávající byl z mého pohledu na opačné straně hřiště, soupeři byli v protipohybu a Kulič tam najednou vyplul sám. Až u videa jsem viděl, že to bylo v pořádku."

K nejhoršímu "verdiktu" pomezních došlo podle Brabce v 78. minutě, kdy nebyla uznána branka na 1:3, kterou podle asistenta Zlámala vstřelil hostující Štajner z ofsajdu. "Je to moje velká chyba, co víc k tomu říct. Ale v tom momentu jsem byl přesvědčen, že Štajner v ofsajdu opravdu stojí," řekl Zlámal.

Aby toho nakonec nebylo málo, tak šéf komise rozhodčích Milan Brabec také na závěr poznamenal, že nebyl spokojen ani s výkonem čtvrtého rozhodčího Jiřího Adama. "Svoji funkci vykonával nedůsledně, především ve vztahu ke sparťanskému trenérovi Kotrbovi, který se opakovaně dopouštěl závažných prohřešků", poznamenal Brabec. Kotrba měl podle vyjádření šéfa komise putovat díky svým vulgárním výrokům, které dobře slyšeli diváci u televizních obrazovek, na tribunu, kde měl trávit většinu sobotního zápasu.

O přesných trestech pro jednotlivé rozhodčí není zatím jasno. Jisté ale je, že se ani jeden z nich nebude podílet na následujícím ligovém kole. "V příštím 20. kole nebudou hlavní rozhodčí Šedivý ani oba asistenti s největší pravděpodobností delegováni," poznamenal na úplný závěr Milan Brabec.

Na chybné rozhodování arbitrů je to tedy nakonec 2:2 (stejně jako v samotném zápase). Většina fanoušků Dynama by ale našla v zápase s druhým týmem tabulky daleko více sporných okamžiků. Pryč jsou ale doby, kdy mělo naše mužstvo přehnaný respekt z týmů typu Sparty nebo Slavie. Výkonný ředitel Dynama Emil Kristek viděl zápas jasně: "Myslím si, že u nás Sparta spíš bod získala než dva ztratila." V jeho pravidelných příspěvcích na našem webu také řekl:" Mám pocit, že se liga ještě hodně zamotá." Budeme doufat, že na zamotání naší nejvyšší fotbalové soutěže se podílí také co nejvíce mužstvo z jihu Čech a že si co nejdéle udrží sérii neporazitelnosti, které mu jistě zajistí velmi dobré umístění v tabulce první ligy.