Poslední utkání letošní úspěšné sezóny čeká na B-tým Dynama v neděli v Plzni, kde se utká s rezervním týmem místní Viktorie. Jihočeši už nemohou skončit v tabulce třetí ligy na horším než osmém místě, což je pro rezervní tým historický úspěch. Nejlepšího umístění dosáhla juniorka Budějovic v sezónách 2003/04 a 2005/06, když skončila na desáté příčce. V letošní sezóně tedy B-tým vylepšil své dosavadní maximum hned o dvě příčky. Ke svému poslednímu zápasu sezóny tedy může Karel Musil odvážet svůj tým v naprosté pohodě. Lehké utkání ale rezervu rozhodně nečeká. Náš soupeř musí do posledních kol bojovat o záchranu v soutěži i pro příští rok. Viktorka se prozatím drží nad sestupovou pozicí o pouhý jediný bod. Mocným finišem se na ní v posledních kolech dotahuje rezerva Hradce Králové. Dynamo tedy ještě může výrazně zamíchat kartami v boji o záchranu.
Rezervní týmy Plzně a Českých Budějovic se v historii ČFL potkaly pouze jednou a to v podzimní části letošní sezóny. Na jihu Čech skončilo utkání remízou 1:1. Viktoriáni předvedli doslova raketový nástup, když se ujali vedení už ve 2. minutě po hlavičce Javorského. Inkasovaná branka ale Jihočechy nepoložila. Juniorka Budějovic v následujících minutách mačkala Západodočechy doslova jako citrón. Kýženého vyrovnání dosáhlo Dynamo po střele Mrkvičky, jehož pokus tečoval za záda gólmana Krbečka miláček budějovických žen Michal Skopalík. Nadšení ženské části publika neznalo po gólu populárního „Guttiho“ mezí. S pouhým bodem za remízu se ale nehodlala juniorka Dynama smířit a nadále pokračovala v tlaku. Dění na hřišti poznamenalo těsně před koncem prvního poločasu přísné vyloučení útočníka Václava Mrkvičky. Jihočeši se ale ani v deseti lidech nevzdávali a předváděli bojovný výkon plný odhodlání. Srazit Plzeň na kolena mohli ve druhém poločase Stráský, Mašát a Pouzar, gólman Krbeček ale v bráně doslova čaroval, aby uhájil pro svůj tým alespoň konečnou remízu.

Poslední vzájemný zápas:
SK Dynamo České Budějovice B - FC Viktoria Plzeň B 1:1


Branky: 31. Skopalík - 2. Javorský
ŽK: Mrkvička - Razím, Bednář, Řezáč, Trantina
ČK: Mrkvička
Rozhodčí: Tereba - Koval, Dobrý

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Křížek - Kosobud, Martínek, Skála, Picka - Gruber, Skopalík, Mašát, Hrbáč (63. Pouzar) - Stráský (75. Myšák), Mrkvička
Trenér: Karel Musil

Sestava FC Viktoria Plzeň B: Krbeček - Řezáč, Zakopal, Vacek, Razím, Kovařík, Trantina, Manowetz (88. Lisý), Javorský, Valášek (62. Veselý), Bednář

Do letošní sezóny vstupovala juniorka plzeňské Viktorky z pozice nováčka a o setrvání ve třetí lize bojují Západočeši do posledních kol. Bránu Viktorky stráží poslední dobou Ján Mucha, jehož v zimě testovalo také Dynamo. V posledním utkání, které hrála Plzeň v Jablonci nastoupil také další hráč s prvoligovými zkušenostmi – obránce Tomáš Rada. Podle dosavadních statistik by si fotbalisté naší rezervy měli dát pozor na ofenzivní choutky Miroslava Manowetze. Nebezpečí hrozí také z kopaček Václava Lisého a Michala Veselého. Trenérem mužstva je bývalý prvoligový fotbalista Stanislav Purkart.

Poslední pokus o zisk třetiligových bodů skončil pro Plzeň neslavně. Západočeši inkasovali v Jablonci hned z první akce, když se už po čtyřech minutách hry trefil Adam. V 19. minutě získala jablonecká rezerva výhodu pokutového kopu, který bezpečně proměnil kanonýr Mičkal. Jiskru naděje vykřesal pro Plzeň ve 38. minutě Psohlavec, když proměnil penaltu po faulu Hozdy na Manowetze. Šanci na zisk alespoň bodu ztratila Plzeň šest minut před koncem, když se po Kulhánkově centru trefil podruhé v zápase Adam.

Poslední zápas FK Viktoria Plzeň B:
FK Jablonec 97 B - FK Viktoria Plzeň B 3:1


Branky: 4.,84. Adam, 19. Mičkal (pen.) - 38. Psohlavec (pen.)
Rozhodčí: Drábek - Navara, Andrle

Sestava FK Viktoria Plzeň B: Mucha - Řezáč, Lisý, Rada, Vacek (68. Veselý), Javorský, Borek, Manowetz, Trantina, Valášek (82. Bahleda), Psohlavec

Poslední zápas sezóny 2006/07 odehraje rezervní tým českobudějovického Dynama v Plzni s místní juniorkou. Obě mužstva se proti sobě postaví v neděli 10.6.2007 od 10:15. Hlavním rozhodčím zápasu bude pan Koval, na čarách mu budou pomáhat pánové Kabyl a Hudeček.