Celý první poločas to na hřišti vypadalo, že remíza 0:0 vyhovuje oběma soupeřům. Bezkrevný výkon domácích, podtržený nezvykle velkým množstvím nepřesných přihrávek, nemohl nijak ohrozit betonující Příbramské. Zlepšená hra ve druhé půli pak již k udolání soupeře bohužel nestačila. „Byl to dost těžký zápas a možná nás nezastihnul v optimální formě,“ hodnotil po utkání výkon svého týmu Jaromír Plocek.
Hned od samého začátku utkání bylo jasné, s jakým cílem se vydala hrát Příbram do Českých Budějovic. Devět hráčů jako jeden muž soustředěně vyčkávalo na vlastní polovině co soupeř vymyslí a jenom vyjímečně se dva hrotoví útočníci pokusili vydat do náznaku protiútoku. „Narazili jsme na soupeře, který sem nepřijel vyhrát, ale umydlit bod za každou cenu,“ konstatoval na velmi trefně trenér domácích Pavel Tobiáš. To nakonec přiznal i trenér hostí František Kopač: „Po domácí ztrátě s Opavou jsme to jeli do Budějovic odčinit a získat nějaké body. V sestavě jsme se proto zaměřili hlavně na defenzívu, s nasazením rychlých brejkových útočníků. Pravdou je, že fotbal tím trpěl.“ To bohužel pocítili všichni fotbaloví příznivci, kteří si našli cestu na stadion na Střeleckém ostrově. S nimi „trpěl“ i Josef Chovanec, který se přišel podívat na hru svých bývalých svěřenců.

Domácí se sice zpočátku snažili hrát aktivně a dokonce si vypracovali i náznak několika šancí, ale s přibývajícími minutami se z jejich herního projevu vytrácelo nadšení a přesnost, jako by nevěděli, co proti pasivně bránícímu soupeři hrát. „Příbram přijela s taktikou rozkouskovávání hry, důslednosti, důrazu, jednoduchého bránění a díky naší pasivitě to na nás bohužel platilo,“ posteskl si Pavel Tobiáš. Jeho svěřenci se sice dostávali na dostřel branky hostí, ale nebezpečný byl snad jenom pokus Jaromíra Plocka, který však mířil nad. Sám také potvrzoval obtížnost dobývání příbramské branky: „Museli jsme hodně bojovat, protože Příbram sem přijela jedině bránit, odkopávat balony a nepředvedla ani žádnou souvislou hru. Dobře ale zahustila obranu a my jsme se tam nemohli dostat.“ V tomto duchu také proběhly zbývající minuty první půle v níž domácí diváci své Dynamo vůbec nepoznávali.

Pavel Tobiáš své svěřence za hru v prvních 45. minutách káral: „První poločas nebyl vůbec dobrý a hlavní příčinou byl výkon našich hráčů, kteří nebyli vůbec konstruktivní a bohužel ani agresivní. Přizpůsobili jsme se prostě soupeři.“ Domluva v kabině na domácí evidentně platila, protože ze šaten vyšli jako pokropení živou vodou. Výrazně zvýšili aktivitu hry a odměnou jim za to byla v rozmezí 5 minut série vyložených brankových příležitostí. V poločase střídající záložník Lukáš Adam měl jednu z nich: „Kdyby se nám povedlo dát gól, tak bychom vyhráli určitě velkým rozdílem…“ Neproměnění další mrzelo Jaromíra Plocka: „Měli jsme několik šancí a je škoda že jsme je neproměnili.“ „Po změnách, které jsme provedli ve druhé půli, došlo k výraznému oživení hry, což přineslo i lepší fotbal a měli jsme i šance na to dát gól,“ chválil trenér Tobiáš změnu herního projevu. Jenže gólový efekt stále nepřicházel a domácím se na kopačky pomalu, ale jistě začala vkrádat nervozita, i když snaha se jim určitě nedala upřít. „Věřili jsme tomu, že tam jeden gól dotlačíme, třebas v devadesáté minutě,“ svěřil se po utkání David Horejš.

V závěru zápasu se už tak velmi defenzivní pojetí hry ze strany Příbramských stalo dokonalým „Prešovským betonem“. Obránci pouze odkopávali míče daleko od branky a jediným cílem útočníku bylo pokusit se udržet míč mimo dosah domácích kopaček. O snaze vstřelit gól se nedá vůbec mluvit. Budějovičtí si s tímto herním pojetím bohužel nevěděli rady a velmi často stáli tři opuštění obránci na půlící čáře s míčem u nohou bez možnosti někomu nahrát. „Věděli jsme, že budou hodně bránit, ale že takhle, to jsme skutečně nečekali,“ divil se po zápase Lukáš Adam. „V obraně jsme moc práce při zápase skutečně neměli,“ potvrdil i David Horejš. Hrát vabank o vítězství se ale domácím příliš nechtělo: „Nechtěli jsme vyloženě otevřít hru, abychom nedostali zbytečně gól,“ přiznal Jaromír Plocek. A tak se s vyjímkou zahozené slibné střelecké pozice Chlebka posledních pár minut jenom dohrávalo.

Spokojení s bodem, ale domácí nebyli: „Remíza je to pro nás ztráta, protože to určitě dnes bylo na vítězství,“ postesknul si Lukáš Adam a potvrdil to i David Horejš: „Příbram dnes dobře bránila a my jsme se jen těžko prosazovali. Musíme ten bod holt vzít…“ Zklamaný byl i Jaromír Plocek: „Bylo to těžké utkání, které jsme chtěli vyhrát, jenže nakonec z toho byla pouze remíza.“ Trenér Tobiáš si už jen postěžoval: „Zápas se musí hrát naplno celých 90. minut, jeden poločas je moc málo.“ Zato trenér hostí se netajil tím, že jeho svěřenci splnili daný cíl – neprohrát: „Do Budějovic jsme jeli s vědomím, že domácí chytili formu a hlavně na domácím hřišti hrají velmi kvalitní fotbal. V našem postavení má pro nás tento bod cenu zlata.“