Jedním z hráčů, který by měl během letní přestávky posílit řady budějovického Dynama, je teplický záložník Petr Benát. Osmadvacetiletý fotbalista toho v právě skončeném ročníku Gambrinus ligy příliš neodehrál a proto pevně doufá, že se uchytí v sestavě jihočeského klubu. "Budějovice beru jako obrovskou výzvu. Těším se, že budu pravidelně nastupovat a zároveň doufám, že budeme hrát o co nejvyšší příčky v ligové tabulce," řekl před prvním tréninkem v Dynamu sympatický hráč.

Jak k Vašemu příchodu do Českých Budějovic vlastně došlo?
Během dovolené přišly České Budějovice s nabídkou, pan Hrdlička (šéf Teplic) s nabídkou souhlasil, já jsem se také dohodl, takže doufám, že to dobře dopadne a že do Českých Budějovic nakonec přestoupím.

Vám v Teplicích končila smlouva?
Smlouvu jsem v Teplicích měl ještě na rok, kluby se na přestupu ale normálně dohodly.

PETR BENÁT
Pozice: Střední záložník
Datum narození: 20. 5. 1980
Výška/váha: 180/79
Hráčská kariéra: s fotbalem začínal v Jílové. Ještě jako žák přestoupil do Teplic, odkud si odskočil na vojnu do Žatce a následně také do druholigového Chomutova.
Bilance v první lize: 86 zápasů/5 gólů
Bilance v sezoně 07/08: 10/1
Můžete říci něco o Vaší předešlé kariéře?
Já pocházím z Děčína, takže jsem do nějakých jedenácti let hrál v Jílové u Děčína. Pak od těch jedenácti let jsem byl víceméně v Teplicích, tam jsem pak akorát jeden rok absolvoval vojenskou službu v Žatci a rok a půl jsem hrál také druhou ligu v Chomutově.

Co si od angažmá v Dynamu slibujete?
Do Budějovic se samozřejmě strašně těším a beru to jako obrovskou výzvu. Těším se, že budu pravidelně nastupovat a zároveň doufám, že budeme hrát o co nejvyšší příčky v ligové tabulce.

Letošní přípravu by mělo absolvovat až šestatřicet hráčů, nemáte z velké konkurence obavu?
To se stává dost často, že přípravu zahajuje velké množství hráčů. Přesto ale věřím tomu, že se i proti tak velké konkurenci dokážu prosadit.

Znáte nějaké budějovické hráče?
Osobně znám z působení v Teplicích Tomáše Hunala a Pavla Kučeru. Podle vidění se ale tak nějak víceméně znám se všemi hráči.

A co jižní Čechy, ty znáte?
Abych pravdu řekl, tak jsem zatím neměl možnost. Ale slyšel jsem samou chválu, tak doufám, že poznám zdejší kraj a moc se na to těším.