Během soustředění na Kypru mají fotbalisté Dynama v plánu odehrát tři přípravná utkání. Premiéra by je měla čekat ve čtvrtek proti rumunskému SC Vaslui. Konání přátelského zápasu však ještě dosud nebylo potvrzeno. „Okolo zápasu jsou stále ještě nějaké nejasnosti a je možné, že se ani neuskuteční,“ připustil Karel Vácha. Asistent hlavního trenéra Straky dále informoval o aktuálním dění v českobudějovické výpravě v Aya Napa.

První přípravné utkání mají Jihočeši naplánováno v pořadí na čtvrtý den svého kyperského pobytu. Soupeřem by jim dnes měl být aktuálně sedmý celek rumunské nejvyšší soutěže SC Vaslui. „Zatím ale bohužel nevíme, zda skutečně budeme hrát,“ uvedl Karel Vácha (na snímku).

Pro všechny případy mají českobudějovičtí fotbalisté připraven náhradní program. „Kdyby se utkání s Rumuny nakonec neuskutečnilo, zahrajeme si mezi sebou,“ přiblížil možnou variantu jeden z asistentů Františka Straky.

Radost trenérům Dynama alespoň trochu může dělat fakt, že tréninkovou přípravu absolvují bez výjimky všichni hráči. „Trénujeme kompletní, nikdo nechybí, nikdo nemá žádné zdravotní problémy,“ libuje si Vácha.

Ke spokojenosti přispívá i mírně lepšící se počasí. „Ideální to ale stále není, mohlo by to být určitě ještě lepší,“ poukazuje na prozatímní nepřízeň počasí, kdy v pondělí Jihočechy v Aya Napa uvítal silný déšť.

Náplň zítřejšího odpoledne tedy zatím zůstává otázkou. Další plán přípravných utkání by ale měl být dodržen. V neděli by Dynamo mělo hrát se Steauou Bukurešť, v úterý pak s Levski Sofia. „Ostatní utkání s těmito soupeři by měla platit,“ potvrdil Karel Vácha.