Zajímavý duel nabídne již 30. kolo ČFL. Českobudějovičtí, kteří stále ještě nemají definitivní jistotu záchrany, se představí na půdě lídra třetí nejvyšší soutěže. Vlašim z čela nesesadí ani další jihočeský zástupce, Písek, a Středočechům tak vlastně půjde jen o prestiž. Samotné střetnutí startuje na vlašimském stadionu v sobotu v 17:00 hodin a jeho průběh Vám přineseme online.

Ve středeční předehrávce závěrečného kola České fotbalové ligy uhrálo béčko Dynama na západě Čech bezbrankový poločas, ale ve druhém dějství se zcela rozsypalo a po katastrofálním výkonu inkasovalo šest branek. Čestný úspěch zaznamenal až v poslední minutě za stavu 6:0 Jasanský.

Jiné starosti nyní řeší především vlašimští funkcionáři. Graffin v letošní sezoně jednoznačně dominoval a po právu bude příští sezonu působit ve druhé lize. Mírnou překážkou pro Středočechy byla domácí porážka s Pískem, jenž v té době zahajoval svou stíhací jízdu za prvním místem. Z těchto plánů ale nakonec museli Písečtí po několika zaváháních ustoupit a Vlašim nyní vévodí tabulce s náskokem deseti bodů. Svou suverenitu ostatně potvrdila Vlašim i v posledním zápase, když porazila vysoko 4:0 Letohrad na jeho hřišti.

Poslední setkání vlašimského soupeře s Jihočechy se datuje k listopadu minulého roku. B-tým Dynama nastoupil v sestavě s několika pendly a pod taktovkou Karla Musila si připsal nesmírně cenné tři body. Ač byla Vlašim v zápase houževnatým a aktivním celkem, o vítězství domácích rozhodl dvěma zásahy ve druhém poločase obrozený střelec Pavel Mezlík.

Budějovické mužstvo přes zimní pauzu výrazně omladilo kádr a změna přišla i na trenérském postu. Nový lodivod týmu Jiří Jurásek se vrátil zpět na místo činu, kde dříve u „áčka“ dělal asistenta nynějšímu skautovi pražské Slavie, Františku Ciprovi. Dle posledních zpráv by Jurásek měl mít ve víkendovém utkání k dispozici kompletní kádr.

Samotný duel mezi Vlašimí a Dynamem začíná tuto sobotu o páté a jeho průběh můžete sledovat jak na našem webu, tak na serveru www.onlajny.cz .

Soupiska FC GRAFFIN Vlašim:
Brankáři: Michal Toma, Martin Doleček, Martin Jícha
Obránci: Dušan Lizák, Jiří Petrů, Tomáš Šilhavý, Martin Schuster, Martin Zachariáš, Jiří Veselý, Petr Císař, Daniel Nešpor
Záložníci: Lukáš Křeček, Jiří Kabele, Jindřich Stejskal, Jakub Balšánek, Lukáš Vebr, Ondřej Průcha, Roman Švamberk, Pavel Borkovec
Útočníci: Zdeněk Vořechovský, Michal Veselý, Štěpán Kacafírek, Lukáš Dvořák, Jan Pyšek, Lukáš Petrů

Realizační tým:
Hlavní trenér: Roman Nádvorník
Asistent trenéra: Petr Frňka