Poslední letošní utkání na hřišti soupeře se juniorce Dynama nepovedlo. Tým Jiřího Juráska prohrál na půdě lídra soutěže ve Vlašimi 3:0. Domácí fotbalisté tak mohli následně oslavit postup do druhé ligy.

Úvod zápasu nabídl divákům ve Vlašimi vyrovnaný fotbal a především boj o střed hřiště. Postupem času se z trávníku stávalo díky hustému dešti kluziště a k vidění byla řada nepřesností na obou stranách. Domácí zahrávali během úvodních patnácti minut hned několik standartních situací, ale ani jedna neohrozila bránu, kterou střežil Vít Pešula. V sedmnácté minutě se k odraženému míči dostal domácí Šilhavý a jeho puklice naštěstí skončila mimo tři tyče. Právě v této části zápasu začali přebírat favorizovaní domácí otěže zápasu a jejich mírná převaha vyvrcholila nastřelením břevna Dvořákem. Hráči juniorky Dynama se snažili a velmi aktivně si v útoku počínal mladíček Timm, ale když už se dral do pořádné příležitosti, zastavil ho praporek pomezního rozhodčího signalizující ofsajdové postavení. První vážnější šanci si svěřenci trenéra Juráska vypracovali po spolupráci dvojice Jasanský – Kučera, ale posledně jmenovaný zakončil pouze do rukavic brankáře Tomy. V další akci Dynama hrálo roli počasí, do nadějného brejku se řítila trojice hráčů v purpurovém, ale při centru Rakovan podklouzl a jeho centr ztratil potřebnou přesnost a skončil v autu. Ve čtyřicáté čtvrté minutě napřáhl z třiceti metrů Křeček a při pokusu chytit tuto dělovku brankář Pešula podklouzl a míč zastavila až síť – 1:0. Po následné rozehrávce ukončil rozhodčí první poločas.

Začátek druhého poločasu žádnou výraznou změnu nepřinesl a Vlašim byla stále nebezpečnějším celkem. Ovšem zakončení se nedařilo, jak dokázal ve čtyřicáté deváté minutě Nešpor, který nejprve prováhal ideální čas pro střelu a celou akci tím zkazil. Ovšem v padesáté sedmé minutě se míč dostal k volnému Dvořákovi, který šikovně obstřelil brankáře Pešulu – 2:0. Domácí byli se svým vedením spokojeni a chvíli se zdálo, že chtějí zápas již jen dohrát a mladíci Dynama se začali dostávat k zakončení, ale ani jedna střela namířila mezi tři tyče. V sedmdesáté druhé minutě se však Rakovan dostal k míči na hranici šestnáctky a vypálil, ale jeho střelu vyrazil konečky prstů Toma na roh. Když už se zdálo, že zápas skončí výsledkem 2:0, dostal se do šestnáctky aktivní Kučera, ale při zakončení podklouzl a nepřesnou přízemní střelu z hranice penalty Toma s přehledem chytil. Právě to se hráčům z jihu Čech vymstilo, protože z následného protiútoku se prosadil Balšánek, který zkušeně obstřelil brankáře – 3:0.

Fotogalerie