Fotbalisté Dynama mají zaslouženou dovolenou a nastal čas na tradiční bilancování. První ze série článků je věnován základnímu statistickému přehledu v podání hráčů Dynama. Zajímá Vás kdo přihrál na nejvíce branek? Kdo byl nejtrestanějším hráčem nebo kdo byl nejčastěji zvolen mužem zápasu? Tak neváhejte a vstupte..

Odehrané zápasy a minuty

V letošním prvoligovém ročníku se v dresu Dynama v nejvyšší soutěži představilo celkem osmadvacet fotbalistů. V rámci celé ligy byl nejvytíženějším fotbalistou gólman Pavel Kučera, který jako vůbec jediní odehrál všech třicet zápasů a na hřišti nechyběl ani minutu. I další fotbalisté Dynama patřili ke klíčovým postavám svého týmu a prakticky nechyběli. 2652 minut z celkového možného počtu 2700 odehrál záložník Petr Benát a 2598 minut nastřádal útočník Tomáš Sedláček. Na opačném pólu pomyslné tabulky je útočník Miroslav Kučera, který odehrál v dresu Dynama jedinou minutu.


Střelci

Do černého se v letošní sezoně trefilo celkem osm fotbalistů Dynama. Nejlepším střelcem týmu byl útočník Tomáš Sedláček, který konto soupeřů zatížil celkem devětkrát. Jedním z nejlépe střílejících záložníků celé soutěže byl pak Petr Benát, jenž zaznamenal sedm branek. Nejlepším střelcem celé soutěže byl Chorvat Andrej Kerič, jenž vstřelil patnáct gólů.

Hráč Tým Podzim Jaro CELKEM
1 Andrej Kerič Slovan Liberec     15
2 Daniel Huňa Příbram     11
3 Tomáš Necid Slavia Praha     11
4 David Lafata Jablonec     10
5 Michal Papadopulos Ml. Boleslav     10
6 Riste Naumov Viktoria Žižkov     10
7 Tomáš Sedláček Č. Budějovice     9
8 Michal Ordoš Olomouc     9
9 Tijani Belaid Slavia Praha     9
10 Marek Kincl Bohemians     8
11 Roman Dobeš Bohemians     8
12 Pavel Horváth Plzeň     8
13 Tomáš Došek Brno     7
14 Petr Benát Č. Budějovice     7
15 Václav Svěrkoš Ostrava     7
41 Tomáš Stráský Č. Budějovice     4
60 Fernando Hudson Č. Budějovice     3
91 Pavel Mezlík Č. Budějovice     2
129 David Homoláč Č. Budějovice     1
130 Michael Žižka Č. Budějovice     1
131 Petr Šíma Č. Budějovice     1

Asistence

V budějovické tabulce gólových asistencí se nejvýše umístil Petr Šíma, který dokázal v průběhu sezony přihrát celkem na šest gólů. Tři gólové přihrávky si na konto připsal Jan Riegel a po dvou přihrávkách si do statistik zapsali Petr Benát, Tomáš Stráský, Fernando Hudson, Jan Svátek a Jaroslav Hílek. Po jedné gólové přihrávce přidali Pavel Mezlík, Jiří Peroutka a Tomáš Sedláček.

 

Hráč Tým Asistence
1 Petr Šíma Č. Budějovice 6
2 Jan Riegel Č. Budějovice 3
3 Petr Benát Č. Budějovice 2
4 Tomáš Stráský Č. Budějovice 2
5 Fernando Tobias Hudson Č. Budějovice 2
6 Jan Svátek Č. Budějovice 2
7 Jaroslav Hílek Č. Budějovice 2
8 Pavel Mezlík Č. Budějovice 1
9 Jiří Peroutka Č. Budějovice 1
10 Tomáš Sedláček Č. Budějovice 1


Žluté a červené karty

Fotbalisté Dynama obdrželi ve třiceti ligových zápasech celkem 58 žlutých a 2 červené karty, díky čemuž se v tabulce slušnosti umístili v rámci celé ligy na lichotivém čtvrtém místě. Nejtrestanějším hráčem klubu byl středopolař Jaroslav Hílek, který dostal devět žlutých karet a jednu červenou. Mezi vůbec nejslušnější hráče týmu pak patřil Tomáš Sedláček, jenž během 2598 odehraných minut dostal pouhou jednu žlutou kartu.


Čistá konta brankářů

Nejvíce zápasů bez obdržené branky v letošní sezoně odehrál Slávista Martin Vaniak, jenž neinkasoval hned ve dvanácti zápasech. Do hodnocení brankářů významně promluvil i budějovický gólman Pavel Kučera, který uhájil celkem deset čistých kont a v celkové statistice obsadil dělené třetí místo. Druhý brankář Dynama Zdeněk Křížek letos nenastoupil k žádnému ligovému zápasu.

Hráč Tým Čisté konto
1 Martin Vaniak Slavia Praha 12
2 Jaromír Blažek Sparta Praga 11
3 Pavel Kučera Č. Budějovice 10
4 Miroslav Miller Ml. Boleslav 10
5 Jaroslav Beláň Bohemians 9
6 Petr Vašek Ostrava 9
7 Roman Pavlík Kladno 8
8 Zdeněk Zlámal Liberec 8
9 Tomáš Belic Teplice 8

Muž zápasu

Fanoušci Dynama mají po každém ligovém zápase možnost vybírat nejlepšího hráče zápasu. V letošních třiceti prvoligových zápasech se fanouškům nejvíce líbil Petr Benát, který byl hned sedmkrát vyhlášen nejlepším hráčem Dynama. Šestkrát se v hlasování nejvýše umístil Brazilec Hudson a shodně pětkrát se fanouškům nejvíce líbili Pavel Kučera a Tomáš Sedláček.