Poslední zápas rezervního týmu Dynama v letošní sezoně skončil skvělým výsledkem. Mladíci Dynama pod vedením kouče Jiřího Juráska zapomněli na nezdary předchozích týdnů a na domácí půdě rozstříleli tým FK Náchod-Deštné hokejovým výsledkem 6:0. Dvě branky zaznamenal Kučera a po jedné přidali Mašát, Plichta a Rakovan. Poslední gól zápasu se vstřelil soupeř sám..

Náchodští fotbalisté sice vstoupili do zápasu bojovně naladěni, hned od prvních minut byla ale jasně patrné, že fotbalově jsou na tom o poznání lépe mladíci Dynama. K první změně skóre došlo již ve 13. minutě, když hostující zadáci nedokázali před vlastním vápnem odvrátit míč, technicky dobře vybavený Michal Mašát si obhodil poslední dva beky a z hranice vápna přesně zamířil - 1:0. Vůbec největší šance Náchoda přišla ve 26. minutě, přímý kop v podání Nejmana jen těsně minul tyč budějovický brány.

Po půlhodině hry zvýšil na 2:0 Miroslav Kučera, který si bravurně poradil s dlouhým pasem z hloubi pole. Ve 36. minutě to po rohu zkoušel hlavou dobře hrající Nitrianský, poslední obránce Náchoda ale míč šťastně odvrátil z brankové čáry. Za další dvě minuty to ale bylo již 3:0 pro Dynamo. S brejkovou akcí dvojice Nitrianský - Rakovan si sice brankář Kobos ještě poradil, míč ale vyrazil pouze k Miroslavu Kučerovi, jenž bez větších problémů přidal svůj druhý gól v zápase.

I do druhého poločasu vstoupili Jihočeši jako velká voda. Hned ve 49. minutě po akci Nitrianského zakončoval Rakovan, v dobré pozici trefil ale pouze nohy brankáře Kobose. V 56. minutě se ale skóre opět již měnilo. S Jasanským si pěkně narazil Marek Plichta a jeho výstavní "angličan" znamenal pro Dynamo již vedení o čtyři gól.

Ani vysoké vedení ale mladíky Dynama neukolébalo a i v závěrečné půlhodině na hřišti jasně dominovali. Pátý gól Jihočechů vstřelil Michal Rakovan, jenž beze zbytku využil nádherný čtyřicetimetrový křížný pas Jasanského. Poslední tečku v zápase udělal Milan Nitrianský, jenž ve spolupráci s hostujícím Ondřejem Jirmanem uzavřel gólový účet na 6:0. V samém závěru měl dvě nadějné šance ještě střídající Nekvinda, na konečném výsledku se ale již nic nezměnilo.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Ladislav Bernát (asistent trenéra Dynama): "V utkání se projevilo to, že jsme se na soupeře dobře připravovali. Hodně nám pomohla první vstřelená branka v úvodu utkání. Po ní se hráči uklidnili a zbytek zápasu měli ve svých rukou. Vítězství jsme si zasloužili, byli jsme lepší než soupeř. "