Po ligovém A-týmu se na start jarní části sezony chystají i fotbalisté omlazené juniorky. Tým Jiřího Lercha vstupuje do druhé poloviny České fotbalové ligy domácím utkáním na Hluboké, kde v sobotu od 10:15 přivítá v tabulce desátou Českou Lípu. Průběh zápasu můžete prostřednictvím stránek onlajny.cz sledovat v živé reportáži.

V přípravě výrazně omlazená juniorka podávala velmi dobré výkony a do jarní části tak tým stupuje s velkým očekáváním. "Na úvod nás čeká nelehký soupeř, ale já věřím, že se s tím kluci porvou a že mají na to, aby vyhráli, říká před zápasem Jiří Lerch, který se bude muset obejít bez zraněného Bakaly se Slámou. Tým naopak z prvoligového A-týmu doplní trojice Lima, Laštovka a Jasanský. Podzimní souboj obou týmů skončil dělbou bodů za remízu 2:2, když se za Dynamo trefili Mašát a Klavík.

Fotbalisté České Lípy mají za sebou velmi pestrou přípravu, v níž odehráli celkem deset zápasů a jeden halový turnaj. Celkovou bilanci mají tři vítězství (nad Brozany 2:0, v Ústí 1:0 a v derby s Novým Borem 5:2), šest proher (s Hradcem Králové 7:0, Vilémovem 2:1, Libercem B 5:2, Teplicemi 1:0, Děčínem 1:0, Mostem 1:0) a jednu remízu s Neugersdorfem 1:1.

Trenéři Pavel Hradiský a Miroslav Jeník vyzkoušeli v zimním přípravném období několik nových hráčů a jen šest z nich zůstalo v týmu pro jarní boje. Jedná se o Martina Bednáře, Jana Broschinského, Lukáše Kučeru, Jakuba Mičkala, Artura Slabasheviche a Michala Zemana. Jan Broschinský do utkání s Budějovicemi nezasáhne, neboť si z generálky proti Novému Boru odnesl zlomeninu nohy.

Vzhledem ke klimatickým podmínkám se sobotní zápas odehraje netradičně na umělé trávě v Hluboké nad Vltavou. Jihočeši na tomto hřišti odehráli hned několik utkání, takže se změnou prostředí nebudou mít žádné problémy. "Navíc na Hluboké je velice kvalitní umělka, takže by to mělo být v pohodě," dodává kouč Dynama. Výkop zápasu je stanoven na sobotu od 10:15 a my budeme průběh sledovat online.