V posledním letošním vystoupení v České fotbalové lize prohrál rezervní tým Dynama doma na Složišti s béčkem Plzně 0:1. Jedinou branku utkání vstřelil již ve 4. minutě hry Vitouš.

S mírným zpožděním začal na Složišti pro domácí Dynamo poslední zápas letošní fotbalové sezóny, ve kterém přivítalo na domácí půdě Viktorii Plzeň B. Obě „béčka“ nastoupila v silně kombinovaných sestavách s celou řadou dorostenců ve svých řadách. Například v dresu domácích se z tradičních hráčů juniorky objevil na hřišti v základní sestavě pouze zkušený obránce Peroutka. Podobně na tom byli i Západočeši a tak duel připomínal spíše utkání dorostenecké ligy než třetí nejvyšší soutěže.

Plzeňané vstřelili brzký gól Ondřejem Vitoušem již ve 4. minutě, což se zdálo, že by mohlo být plus pro další vývoj zápasu, ale jak se později ukázalo, bylo to na dlouhou dobu vše co mladí fotbalisté na hřišti předvedli. Na druhé straně přinesla větší vzruch jen 18. minuta, kdy mohli Jihočeši vyrovnat, ovšem Jan Novák ani jeho kolega v útoku Vokatý nedostali ve velkých šancích míč za záda gólmana Šilhánka.

Na kloudné fotbalové momenty si museli diváci počkat až do druhého poločasu. Západočeši přece jen zklidnili, zpřesnili hru a v 52. minutě pohlednou akci Viktorie zakončoval pěknou střelou Mudra. O pět minut později se marně natahoval Vlk po další pěkné ráně ze střední vzdálenosti, kterou na něho vyslal Vitouš, i tento pokus však bránu těsně minul.

Hosté byli v těchto fázích lepší a v 72. minutě prověřil po zemi českobudějovického brankáře opět Vitouš, zřejmě nejlepší hráč Plzně. Domácí juniorku přece jen trochu probralo až střídání a poslední desetiminutovku se Dynamo vehementně snažilo o vyrovnání. Málem se to povedlo Michalu Repovi šest minut před koncem, kdy se po centru z pravé strany sám ocitl před brankářem Šilhánkem ale nedal a dobrou příležitost měl i v poslední minutě Jan Novák, ale ani jemu koncovka nesedla. Západočeši tak vybojovali celkem zaslouženou výhru v poměru 1:0.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Jiří Lerch (trenér Dynama): "Ten rychlý gól zápas bezesporu ovlivnil. Pak už byla hra vyrovnnaná. Plzeň byla nebezpečná dopředu, byly to opravdu juniorky, u nás spíš devatenáctka. Jenom „Pery“ (Peroutka, pozn. red.) kazil věkový průměr kolem devatenácti let. Plzeň měla o rok starší kluky. A to bylo znát. V kombinaci byli lepší, dali gól a vyhráli."