Prvoligový A-tým Dynama má za sebou třítýdenní volno a v pondělí 7. června zahájil přípravu na nadcházející prvoligový ročník 2010/2011. Trenér Dynama Jaroslav Šilhavý na srazu přivítal celkem pětadvacet fotbalistů, se kterými se okamžitě vydal na týden do Frymburku, kde bude mužstvo využívat služeb Wellness Hotelu Frymburk. První přípravné utkání odehrají Jihočeši v sobotu 19. června, kdy ve Strakonicích změří síly s ligovou Příbramí.

Následně se pak Jihočeši ve středu 23. června představí na turnaji v Nové Včelnici, kde v semifinálovém utkání nastoupí od 14:00 proti pražské Slavii. Vítěz zápasu se pak střetne s lepším z dvojice Liberec vs. Brno. Ve stejném týdnu se pak fotbalisté Dynama chystali na herní turné do Švýcarska, kde se tým měl střetnout s Grasshoppers Zurych a Young Boys Bern. "Jenže prvně jmenovaný tým nám zápas nakonec odřekl a my teď hledáme náhradního soupeře. Pokud se ve Švýcarsku jiný soupeř nesežene, tak tam kvůli jednomu zápasu s Bernem určitě nepojedeme," říká sekretář Dynama Milan Čadek, podle kterého by v tomto termínu Jihočeši jinak hledali nějakého soupeře v Čechách nebo Rakousku. 

V dalším průběhu přípravy by měli Jihočeši hrát zápasy především v zemi našeho jižního soupeře v Rakousku. Poslední červnový den bude hrát tým Jaroslava Šilhavého v St. Florianu proti LASKu Linz a následně pak 4. července čeká Jihočechy v Paschingu zápas proti rumunskému Otelul Galati. Generálkou na Gambrinus ligy by pak mělo být utkání s rakouským Riedem, které se odehraje v Bad Kreuzenu.

Žádných větších změn nedoznal ani kádr budějovického týmu. Smlouva v českobudějovickém klubu skončila obránci Tomáši Hunalovi a ze stejného důvodu ukončil své působení na jihu Čech i útočník Ľubomír Meszároš. "Sice jsme na Meszároše měli opci, ale nakonec jsme se rozhodli, že ji neuplatníme. Meszároš je zkušený fotbalista a ani on sám by nebyl spokojený s tím, kdyby vysedával na lavičce," řekl již před časem generální manažer Jiří Kotrba. Do přípravy nenastoupil ani Brazilec Everson Lima a hostující hráči Volešák s Krobem.

O svou šanci v ligovém mužstvu budou během léta bojovat Vít Pešula (brankář, po zranění), Milan Nitrianský (obránce, hostování Čáslav, do přípravy se zapojí později), Pavel Novák (stoper, juniorka), Ondřej Sajtl (záložník, dorost U19), Michal Rakovan (záložník, juniorka), Adam Klavík (útočník, juniorka), Michal Kaňák (útočník, juniorka). Otazník stále visí nad setrváním zkušeného záložníka Rudolfa Otepky, který s týmem do Frymburku odjel, avšak jeho příchod na jih Čech stále dotažený do konce není.

Seznam hráčů, kteří 7. června nastoupili do přípravy
Brankáři: Zdeněk Křížek, Pavel Kučera, Vít Pešula.
Obránci: David Horejš, Marián Jarabica, Radim Koutný, Josef Laštovka, Martin Leština, Pavel Novák, Jan Riegel, Michael Žižka.
Záložníci: Petr Benát, Peter Černák, Fernando Tobias Hudson, Martin Jasanský, Rudolf Otepka, Michal Rakovan, Ondřej Sajtl, Petr Šíma.
Útočníci: Michal Kaňák, Adam Klavík, Pavel Mezlík, Zdeněk Ondrášek, Tomáš Sedláček, Tomáš Stráský.

Plán letní přípravy prvoligového A-týmu
7. června - Začátek přípravy
7. června - Odjezd na soustředění ve Frymburku
11. června - Návrat ze soustředění ve Frymburku
19. června - Přípravý zápas SK Dynamo - 1.FK Příbram (12:00, Strakonice)
23. června - Turnaj Nová Včelnice (SK Dynamo, Slavia Praha, Liberec, Brno)
24. června - Odjezd na soustředění do Švýcarska
25. června - Přípravný zápas SK Dynamo - ??
26. června - Přípravný zápas SK Dynamo - Young Boys Bern
26. června - Návrat ze soustředění ve Švýcarsku
30. června - Přípravný zápas SK Dynamo - LASK Linz (St. Florian, 18:00)
4. července - Přípravný zápas SK Dynamo - Otelul Galati /Rumunsko/ (Pasching, 18:00)
10. července - Přípravný zápas SK Dynamo - SV Ried (Bad Kreuzen, 18:00)
17. července - 1. kolo Gambrinus ligy