Jako první mládežnické týmy vstoupily do jarní části sezony ligové dorosty kategorie U19 a U17. V pátek 4. března vyrazily do Vítkovic, kde se střetly s celky Baníku Ostrava. Starší dorost pod vedením kouče Pavla Tobiáše uhrál remízu 1:1, mladší dorostenci pak prohráli 3:1.

U19 - Na úvod jara cenná remíza
FC Baník Ostrava U19 - SK Dynamo ČB U19 1:1 (0:1)
Branka Dynama:
36. F. Němec
Sestava Baníku: Matějka - Vengřinek, Skoupý, Kolenko, Konečný - Viktory, Fehervári, Foltýn (80. Juránek), Dapkus (70. Laryš) - Boháč, Jurča.
Sestava Dynama: Liška - Dvořák, Šlehofer, J. Němec, Malý - Slavík (70. J. Novotný),Tlustý (80. R. Novotný), Mich. Petráň, Kadula (85. Linhart) - D. Němec, F. Němec

Pavel Tobiáš (trenér Dynama U19): Utkání se hrálo na umělé trávě ve Vítkovicích. Začali jsme od 1. minuty hodně aktivně a očividně to domácí zaskočilo. Obrana hrála velmi spolehlivě a soupeř neměl v 1. poločase téměř žádnou šanci. Poločas skončil spravedlivě 0:1. Do druhé půle vstoupil Baník náporem, přesto mohl inkasovat podruhé. Ve výborné pozici se ocitl Kadula a jeho střelu s velkou námahou vytěsnil brankář domácích. Gól padl, bohužel, na druhé straně, kdy dal po nenápadném centru Baník vyrovnávací gól. Poté se hra srovnala a oba týmy chtěly strhnout výhru na svou stranu. Hrál se náročný fotbal. Nakonec jsme měli štěstí, protože v závěru útočník Baníku hlavičkoval těsně mimo. Remíza je spravedlivá. Potěšil nás výkon celé obrany a v ofenzívě se dařilo především oběma Němcům. Velkou radost máme z toho,že jsme s Baníkem v sezóně získali 4 body se skórem 4:1.


U17 - Vydařený poločas body nepřinesl

FC Baník Ostrava U17 - SK Dynamo ČB U17 3:1 (0:1)
Branka Dynama:
6. Jenne
Sestava Baníku: Macej - Landovský, Střalka, Kaša, Zlámal - Kundrátek P., Voves (50. Moučka), Kundrátek L., Hrdlička (5. Javorek) - Chovanec (40. Stratil), Opatřil (61. Trajkovski)
Sestava Dynama: Maruška - Žyla, Fajtl, Salivar, Funda (41. Kolafa) - Wermke (70. Nerad), Heller (66. Růžička), Jenne (48. M. Held) - Linhart, Čejka

Ivan Novák (trenér Dynama U17): Do zápasu vstoupili aktivněji domácí a hned od úvodu si vytvořili mírnou převahu. My jsme se k první šanci dostali v 6. minutě, kdy se do vápna dral Linhart. Byl ale faulován a následovala červená karta pro domácího obránce a navíc přímý kop pro nás, který krásnou ranou proměnil Jenne. Po našem gólu se vyrovnala i samotná hra a k vidění byli šance na obou stranách. Ve 30. minutě dostali domácí možnost vyrovnat, avšak nařízený pokutový kop skvělým zákrokem zneškodnil brankář Maruška. V závěru poločasu pak měli šance Linhart s Wermkem, avšak když se oni a ani domácí hráči neprosadili, odcházelo se do kabin za stavu 0:1. Do druhého poločasu jsme ale vstoupili jako úplně jiné mužstvo. Kluci hráli bojácně, nedařilo se středové řadě, a proto jsme také museli sáhnout ke střídání. Domácí po gólech v 51. a 60. minutě obrátili vývoj zápasu a od té doby bylo na hřišti jen jedno mužstvo. V 68. minutě navíc zvýšili na 3:1 a o výsledku tak bylo rozhodnuto. Je to velká škoda, že jsme bojovnost, přesnost a fotbalovost nechali o poločasové přestávce v kabině.