Fotbalisté A-týmu Dynama mají sice již dávno dovolenou, avšak hráče třetiligové juniorky čeká derniéra v letošní sezoně až tuto sobotu, kdy tým pod vedením trenérů Jiřího Lercha a Martina Vozábala odehraje domácí zápas s Karlovými Vary. Zápas začíná jako tradičně v 10:15 ve Sportovním centru mládeže na Složišti.

Jihočeši budou chtít sezonu zakončit vítězně. Některé soupeře v České fotbalové lize čeká ještě v následujícím týdnu jedno dohrávané kolo, pro rezervu Dynama bude ale zápas s Karlovými Vary posledním duelem letošní sezony. Tým Jiřího Lercha je momentálně v klidném středu tabulky na desátém místě s třiačtyřiceti body, rozhodně má ale o co ještě hrát. Na devátou příčku se sice Jihočeši posunout nemohou, ale při určité konstelaci výsledků by mohli v tabulce klesnou na 13. místo, a to by byla určitě škoda. "Se sezonou se chceme rozloučit vítězně," říká před zápasem trenér Jiří Lerch.

Vzhledem k dovolené hráčů A-týmu nenastoupí za rezervu tentokrát žádný pendl. "Do zápasu pošleme hráče našeho týmu a šanci dostanou také dorostenci," dodává Lerch. Po delší době by se mohl v sestavě juniorky objevit i Michal Rakovan, který měl zdravotní potíže. Absolvoval několik vyšetření, která dopadla dobře a pokud bude mít dobré výsledky poslední speciální vyšetření z Brna, do zápasu pravděpodobně nastoupí.

Tým Karlových Varů je právě jedno z mužstev, které by se teoreticky mohlo v konečné tabulce ČFL před Dynamo posunout. Západočeši mají na svém kontě 41 bodů a po utkání v Českých Budějovicích je čeká ještě příští sobotu zápas s Ovčáry. V průběhu května měli hráči Karlových Varů dobrou formu a postupně porazili Českou Lípu (5:0), Loko Vltavín (2:0) a tři body přivezli i ze hřiště béčka Viktorie Plzeň (2:1), avšak na začátku června prohráli doma s Kunicemi 0:3.

Zápas, jehož výsledek hodně napoví o konečném umístění obou soupeřů, začíná v SCM na Složišti v sobotu v 10:15 a fanoušci mohou průběh zápasu sledovat online na stránkách www.onlajny.cz.