Mladší dorost SK Dynamo (ročník 95) se v termínu 25. až 28. května zúčastnil turnaje v německém Dauernheimu, což je zhruba dvou tisícové městečko asi 30 km od Frankfurtu nad Mohanem. Turnaje se zúčastnilo deset týmů, které musely splňovat podmínku profi, tzn. účastníci první či druhé ligy ml. dorostu. V kvalitní konkurenci obsadili Jihočeši celkovou druhou příčku!

Hodnocení trenéra Kamila Tobiáše: První den jsme měli na programu 3 utkání ve skupině, druhý den pak čtvrtý zápas skupiny a následně semifinále a finále. I když se klukům podařilo v tomto prestižním turnaji pouze jednou prohrát, bylo to bohužel ve finále a to dosti smolně, protože jak po zápase zhodnotil utkání místní starosta, podobal se tento zápas finále ligy mistrů, kdy my jsme byli jako Bayern a po celé utkání byli lepším týmem a soupeř nám dal branku tři minuty před koncem z jediného brejku. I přesto si myslím, že jsme zanechali velmi dobrý dojem a kluci skvěle reprezantovali jak náš klub SK Dynamo, tak Českou republiku celkově, protože obě utkání se dvěma největšími favority turnaje - Jenna (účastník 1. německé ligy ml. dorostu ) a Kriens (1. švýcarská liga ml. dorostu ) jsme dokázali zvládnout jak herně, tak i výsledkově. Cenou útěchy po prohraném finále bylo pro kluky alespoň ocenění za nejofenzivnější manšaft turnaje a podle organizátorů byl Ivo Horák nejlepším hráčem. Jsem rád, že jsem se mohl s kluky takového turnaje zúčastnit, byla to odměna za velmi dobrou práci, kterou kluci v této sezóně odváděli a konfrontace s německými a švýcarským klubem je, jak pro mě, tak i pro hráče, velkou zkušeností a zážitkem.

Hrálo se na dvou travnatých hřištích a organizace byla skvělá, jak už jsme u našich západních sousedů zvyklí. Pořadatelé rozlosovali dvě skupiny po pěti týmech a hrálo se 2x15minut.

Výsledky Dynama na turnaji:
SK Dynamo - Jenna 1:0 (branka Schertler)
SK Dynamo - Wieseck 1:1 (Bednář)
SK Dynamo - Vogelsberg 5:0 (Horák 3, Schertler, Jenne)
SK Dynamo - Bronnzell 5:3 (Pasecký 2, Hála 2, Jenne)
Semifinále: SK Dynamo - Kriens 2:0 (Horák, Schertler)
Finále: SK Dynamo - Wieseck 0:1

Celkové pořadí:
1. TSG Wieseck
2. Dynamo České Budějovice
3. SG Wattenscheid 09
4. SC Kriens
5. FC Carl Zeiss Jena
6. Wehen Wiesbaden
7. SG Viktoria Bronnzell
8. JSG Ranstadt
9. JSG Vogelsberg
10. SC Bad Soden