Kouč rezervního celku pražské Sparty Martin Hašek musel v úterý strávit vysokou porážku jeho týmu s Dynamem. Mladíci Sparty na Jihočechy nestačili a prohráli vysoko 6:0. "Domácí byli hodně produktivní a největší rozdíl mezi oběma celky byl především v pokutovém území," všiml si trenér Sparty a bývalý výborný fotbalista Martin Hašek.

Fotbalisté Dynama začali proti béčku Sparty hodně aktivně a hned ve 2. minutě se prosadil Michal Klesa, který tak nastartoval následnou kanonádu domácího celku. "Rozdíl byl hlavně v pokutovém území. Budějovice byly hodně produktivní a prakticky každá jejich střela skončila gólem. My jsme naopak šli v závěru dvakrát sami na brankaře, jenže gól jsme nedali a maximálně jsme trefili tyč," krčil po zápase rameny trenér Sparty Martin Hašek. Sparta přijela na Složiště s velice mladým týmem. V základní sestavě i na lavičce bylo velké množství hráčů ročníku 1995. "Ukázal se zásadní rozdíl mezi dorosteneckým a mužským fotbalem. V porovnání s loňskou zimní přípravou se ten náš tým zcela změnil a loňskou zimu pamatuje jen jediný hráč," dodal letenský kouč.

V průběhu zápasu ho sice výkony jeho svěřenců několikrát rozzlobili, po zápase byl ale již v dobrém rozpoložení a Dynamu navíc popřál hodně štěstí do jarních bojů. "Budějovicím přeju, aby se jim ve druhé lize dařilo a aby se jim podařilo vrátit se zpět do ligy. Budějovice jsou velké město, mají krásný stadion i výborné tréninkové centrum. Navíc je tady ligová tradice, a proto klubu moc přeju, aby se vrátil zpět do ligy," řekl sympaticky Martin Hašek.

Luboš Urban a Martin Vozábal

Zatímco Letenští opouštěli umělý trávník se svěšenými hlavami, kouč Dynama Luboš Urban byl po zápase spokojený. "Béčku Sparty se ne každý den dá šest branek. Víme, že soupeř přijel s mladým týmem, ale přesto jsou to výběroví fotbalisté a mají vysokou kvalitu," uvědomoval si trenér Jihočechů. Nejmladším hráčem v základních sestavách obou týmů byl ale přesto budějovický Jan Hála, kterému bude teprve v červnu osmnáct let. Stejně jako v předchozích zápasech si ale počínal výborně a svým výkonem rozhodně zaujal. "Kdykoliv Honza Hála za nás nastoupil, tak dokázal, že i když mu je teprve devatenáct let a je vlastně dorostencem, má velkou fotbalovou kvalitu. I proto s námi neustále zůstává, trénuje s áčkem a stejně jako všichni ostatní bojuje o triko. Proti Spartě se mi celkově líbila hra střední zálohy ve složení Hála, Herzán a Brunclík. Oproti minulému zápasu se hodně zlepšil hlavně David Brunclík, kterému se dařila rozehrávka a celá hra zálohy byla dobrá," pochvaloval si Urban.

Toho potěšil také výkon testovaného brankáře Michala Bárty. "Takhle si představuju brankáře. V závěru jsme bez zraněného Lengyela udělali v defenzivě několik minel a Bárta všechny šance soupeře dobře vyřešil. Měl tam tři hodně ošemetné situace a vždy dobře protihráče sblížil a vykryl. Zatím se mi líbí a uvidíme, jak to s ním nakonec dopadne. Vše bude záležet na tom, jak dopadne situace okolo Michala Daňka," dodal na závěr budějovický trenér.

Dynamo si zastřílelo, Spartě B dalo šest gólů (4.2.2014)

Jihočeši si v přípravě připsali druhou výhru, když na Složišti rozstříleli rezervu pražské Sparty 6:0 po poločase 3:0. Dvě branky vstřelil Klesa, po jedné přidali Machovec, Kadula, Chmelo a Lengyel.