V přípravném utkání proti Táborsku poprvé v černobílém dresu naskočil záložník Zdeněk Koukal. Ten je v Českých Budějovicích na testech a chtěl by se zde zůstat. "Potřebuji trénovat a hrát zápasy, abych se dostal do ideální kondice. Snad se mi bude dařit a zůstanu v Dynamu," věří zkušený středopolař.
Zdeněk Koukal

Co říci k dnešnímu utkání s Táborskem?
Byl to dobrý zápas. Porazili jsme tým, který je po podzimu ve druhé lize na druhém místě, takže cenný skalp. Navíc to derby je vždy trošku vyhrocené, i když je to příprava. Konečně jsme si zahráli na přírodní trávě po té dlouhé sérii na umělce.

Jak jste se vyrovnali s tím, že utkání bylo vyhrocenější, než bývá v přípravě zvykem?
Už jsme všichni odehráli daleko vypjatější zápasy. I když je to příprava, tak v krajském derby nechce ani jeden tým prohrát, a jsme rádi, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce. Místo toho, abychom si užili zápas jako zpestření od trénování, tak se trošku pokopeme. To je normální (usmívá se).

Vy jste měl v závěru obrovskou šanci, kdy jste netrefil prázdnou branku. Co se přihodilo, že míč neskončil v síti?
Míč přede mnou skočil a netrefil jsem to vůbec ideálně. Mohlo se to od nohy nějak odrazit do branky, ale to bych potřeboval trošku štěstí. Ale je to moje chyba, to musí být gól.

V Českých Budějovicích jste několik dní. Jak na vás zatím prostředí působí?
Dynamo patří do ligy, to je vidět ve všech aspektech. Já jsem letošní zimní část přípravy strávil po různých testech, někdy jsem běhal i sám, tudíž jsem moc rád, že mi Budějovice daly šanci. Dříve jsem hrával s Michalem Klesou nebo Alešem Hanzlíkem, ale znám prakticky všechny kluky.

Na jak dlouho máte zatím domluvenou zkoušku?
To jsme si zatím přesně nestanovili, jak dlouho tady budu. Jsem tu pár dní a potřebuji toho co nejvíce natrénovat a odehrát. Pak se uvidí, co bude dál. Já jsem volný hráč, tudíž se mě netýká páteční konec přestupů. Ale na druhou stranu je jasné, že trenéři chtějí mít kádr uzavřený co nejdřív.

Kam s vámi trenéři počítají v sestavě?
Nevím přesně, ale mohu hrát asi kdekoliv v záloze. Nejvíce se mi vždy dařilo pod hrotem, kde jsem dával i vcelku hodně branek.

Dynamo v přípravě zdolalo Táborsko (21.2.2014)

Českobudějovické Dynamo si připsalo v přípravě další úspěch, když na přírodní trávě na Složišti porazilo v jihočeském derby Táborsko 1:0. O jedinou branku domácích se postaral v první půli Zdeněk Linhart. V černobílém dresu se poprvé představili Hurka a Koukal.