Chtěli a potřebovali tři, mají jeden. Fotbalisté českobudějovického Dynama bojovali do posledních chvil o důležitou výhru s Hradcem, ale nakonec uhráli pouze remízu 1:1. Tu zařídil gólem po hodině hry Petr Benát. "Bylo to asi nervozitou, důležitost zápasu nám svazovala nohy," zdůvodňoval po utkání nepovedenou první půli zkušený střeodpolař.

Čím to bylo, že jste znovu prospali první půli a výsledek doháněli až po změně stran?
Bylo to asi nervozitou, důležitost zápasu nám svazovala nohy. Neudrželi jsme balon, špatně jsme kombinovali a inkasovaný gól po standartce nám taky příliš nepřidal. První půle nebyla dobrá.

Zkoušeli jste se prosadit hlavně po vysokých míčích do vápna. Nebyla to špatná cesta, když řadu centrů sbíral vysoký stoper Rolko?

Petr Benát u míče
Těžko říci. Je pravda, že někdy to chtělo dát míč na zem a uklidnit hru. Ve druhé půli už alespoň ty dlouhé míče byly adresované, že je naši útočnici sklepávali nebo udrželi. To byl také jeden z hlavních rozdílů mezi oběma poločasy.

Nyní přejděme k vaší trefě. Nepřekvapil vás míč, který propadl skoro celým vápnem?
Ani ne. Důležitý byl první dotek, kdy jsem si míč dobře sklepl. Pak už zbývalo jen poslat míč do branky, což se povedlo.

Záhy jste měl ještě jednu zajímavou hlavičku, při které nescházelo mnoho.
Chtěl jsem si to pustit na prsa, ale byl tam Adrián Rolko, který by mě zakřižoval, proto jsem zkusil hlavičkou přelobovat brankáře. Ale on nebyl tak venku, jak jsem čekal, a dokázal míč vyrazit na roh.

Na jaře jste hrál poprvé v základu, což vám muselo udělat radost, ne?
To ano, ale daleko víc by mě potěšilo, kdybychom vyhráli. Nejde o jednotlivce, jde o klub. Chceme postoupit zpět do ligy a je jedno, kdo k těm bodům přispěje. Hlavně, abychom je získávali.

Ztráta na Hradec zůstala šest bodů, situace Dynama se příliš nezlepšila.
Ubyl zase jeden zápas, navíc soupeři okolo nás mají utkání k dobru. Situace je jasná – musíme udělat šňůru několika výher, abychom se dotáhli na čelo tabulky. Zatím se nám to nedaří.

Trenéři udělali několik změn. Odůvodňovali vám je nějak?
Některé změny byly vynucené zraněními. Ty zbylé byly zřejmě reakcí na utkání v Sokolově, které nebylo ideální, proto chtěli něco udělat.

S čím nyní pojedete do Ústí. Jste v situaci, kdy je bod z venku pomalu ztrátou.
I kdybychom vyhráli v Sokolově, tak musíme doma s Hradcem vyhrát. Smůla je v tom, že zápasy ubývají. Jako jsme loni v lize říkali, že musíme konečně zabrat, tak teď je to stejná situace na opačném pólu tabulky ve druhé lize. Možná se nám venku bude hrát lépe, protože když hrajeme doma, tak většina soupeřů zaleze, a když nedáme gól v první půli, tak se hraje těžko. Venku by to mohlo být snazší pro nás.

Dynamo doma s Hradcem pouze remizovalo (21.3.2014)

Jihočeši nezvládli klíčový zápas s Hradcem Králové, když doma pouze remizovali 1:1. Východočeši se dostali do vedení v první půli, kdy se trefil Križko, ale po změně stran Dynamo přidalo, dostalo soupeře pod tlak a zásluhou Petra Benáta vyrovnalo. Z následného tlaku však další gól nepřišel a Dynamo s Hradcem pouze remizovalo.