Série výher českobudějovického Dynama skončila na číslu šest, v posledním kole totiž Jihočeši pouze remizovali ve Zlíně 1:1. Ve hře o postup je však všechno otevřené a černobílí mají postup ve svých rukou. V cestě za ním však musí vítězit a další krok je třeba udělat v neděli, kdy na Střelecký ostrov přijede Karviná. Zápas startuje v 17 hodin.
MFK OKD Karviná
Rok založení:2003
Trenér:Josef Mazura
Hvězdy týmu:Mikula, Fiala, Gonda
Největší úspěchy: 4. místo ve 2. lize (2010/11)
Posledních pět let:
2008/09 - 2.liga (8. místo)
2009/10 - 2.liga (8. místo)
2010/11 - 2.liga (4. místo)
2011/12 - 2.liga (6. místo)
2012/13 - 2.liga (9. místo)
Stadion: Městský stadion Karviná, 8 000 diváků
Klubové barvy:Bílá, černá, zelená
Internet: www.mfkkarvina.cz

Preview

MFK OKD Karviná je čtyři kola před koncem v klidném středu tabulky osmé příčce s osmatřiceti body. Slezané střídají v sezoně lepší období s těmi slabšími a právě nevyrovnané výkony řadí svěřence Josefa Mazury do šedého průměru FNL. Karviná sbírá body zejména na domácím hřišti, kde uhrála šestadvacet bodů a je čtvrtá nejlepší v celé soutěži. Naopak venku body Slezané moc nezískávají, dokázali vyhrát pouze čtyřikrát.

V posledním kole doma Karviná remizovala se Žižkovem 1:1 a oba trenéři se shodli, že dělba bodů byla zasloužená. „Remíza odpovídá průběhu utkání, i když pro nás je to pochopitelně ztráta, protože jsme hráli na vlastním trávníku," prozradil po utkání kouč Mazura. Střelec jediné branky se Žižkovem Pavel Eismann se Jihočechů nebojí. „Nemyslím, že Budějovice by nás měly nějak přehrát. To bylo vidět i na podzim, kdy jsme jim bohužel kvůli dvěma individuálním hrubkám výhru darovali,“ hýří sebevědomím čtyřiadvacetiletý středopolař. Nejlepším střelcem Karviné je devítigólový Matěj Fiala, brankář Pindroch dokázal letos už sedmkrát vychytat nulu.

Poslední zápas Karviné ve FNL:
MFK ODK Karviná - FK Viktoria Žižkov 1:1 (0:1)
Branky: 54. Eismann - 36. Hadaščok. ŽK: Gonda, Holek (oba KAR). Rozhodčí: Ochotnický – Kovařík, Peřina. Diváků:826 .
Sestava Karviné: Pindroch – Koutný, Mikula, Jovanovič, Eismann – Fiala, Gonda, Vaněk, Halaška (79. Kurušta) – Svatonský (46. O. Cverna) – Juřena (66. Holek).

Dynamo minulý týden neprodloužilo sérii šesti výher a ve Zlíně pouze remizovalo 1:1. Přestože Jihočeši klesli na třetí místo, tak nic není ztraceno a černobílí mají pořád postup ve svých rukou. „Nálada v kabině je normální. Máme to celé ve svých rukou – pokud čtyřikrát vyhrajeme, tak jsme v lize,“ správně počítá Michal Klesa, jeden z lídrů českobudějovické mašiny. V aktuální tabulce ztrácejí svěřenci Luboše Urbana bod na druhý Hradec a dva na vedoucí Táborsko.

Událost na fecebooku:
K nedělnímu utkání s Karvinou je vytvořena událost, na oficiálním facebookovém profilu Dynama. Přidat se můžete i vy!

Na podzim se povedlo Dynamu v Karviné uspět, když po výhře 2:1 si na dlouhou cestu domů Jihočeši přibalili tři body. Ale ani na domácím hřišti to nebudou mít černobílí jednoduché. „Nečeká nás lehký zápas. Karviná bude hrát ze zabezpečené obrany a budeme hrát jako doma tradičně do plných. Přesto věřím, že si s nepříjemným soupeřem poradíme a urveme potřebné tři body,“ doufá Klesa, který je s pěti zásahy druhým nejlepším střelcem týmu po osmigólovém Zdeňku Linhartovi.

Kouč Urban nemůže nadále počítat s Wermkem, Haškem a Bártou. Některé hráče trápí drobné zdravotní problémy, ale všichni ostatní by měli být k dispozici. Žádné karetní tresty Jihočechy netrápí.

Utkání 27. kola Fotbalové národní ligy začíná v neděli v 17 hodin na Střeleckém ostrově a vy průběh duelu můžete případně sledovat i zde sledovat v online reportáži. Duel odřídí jako hlavní sudí Jaroslav Bílek, na čarách mu budou pomáhat pánové Kubr, Vaňkát. Netradiční nedělní termín je zapříčiněn konáním sobotního finále Poháru České pošty. Na utkání mají vstup všichni, kteří se narodili v týdnu od 12. do 18. května, a všichni, kteří v tomto týdnu slaví svůj svátek (Pankrác, Servác, Bonifác, Žofie, Sofie, Přemysl, Aneta, Nataša). Lístky v již tradiční "Happy hour" si můžete koupit každý den od 14 do 15 hodin.

Předpokládané sestavy:
Dynamo: Křížek – Novák, Lengyel, Deli, Machovec – Klesa, Benát, Herzán, Funda – Kalod, Linhart.
Karviná: Pindroch – Koutný, Mikula, Jovanovič, Eismann – Fiala, Gonda, Vaněk, Halaška – Svatonský (O. Cverna) – Juřena.

Fortuna čeká jasnou výhru Dynama
Sázková kancelář Fortuna věří v nedělním duelu Fotbalové národní ligy mezi Dynamem a Karvinou jednoznačně domácím, na které je vypsaný kurz 1.3 a naopak na vítězství Slezanů je kurz 7.8. Z pohledu Fortuny to moc nevypadá ani na remízu, na kterou je vypsaný kurz 4.7. Vedle sázek na vítěze utkání se dají samozřejmě tipovat například i přesné výsledky nebo na počet branek v utkání. Kompletní nabídku sázkových příležitostí naleznete na www.ifortuna.cz.

Ostatní zápasy 27. kola:
Ústí nad Labem - Vlašim16. 5. 201417.00
Žižkov - Zlín18. 5. 201410.15
Varnsdorf - Pardubice18. 5. 201417.00
Hradec Králové – Bohemians Praha18. 5. 201417.00
Táborsko - Třinec18. 5. 201417.00
Sokolov - Vltavín18. 5. 201417.00
Frýdek-Místek - Most21. 5. 201417.30