Fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice si 4. června zajistil postup do Synot ligy a hned následující den se také rozhodlo o tom, že od licenční komise dostane licenci na nejvyšší soutěž pro sezonu 2014/15. "Udělení licence nejvíce souvisí s úrovní stadionu. Náš stadion prošel velkou rekonstrukcí, takže v tomto směru s udělením licence problémy nemáme," říká generální sekretář Dynama Milan Čadek.

Pro účast v nejvyšší soutěži je potřeba mít buď licenci SILVER nebo licenci GOLD. Jihočeši dostali pro následující sezonu licenci SILVER. "Nejvyšší licenci GOLD musí splňovat stadiony, na kterých by se potenciálně hrály evropské poháry. Pokud bychom na našem stadionu udělali určité úpravy, tuto licenci bychom také dostali. Naší prioritou pro následující období je ale rekonstrukce hlavní tribuny. Proto jsme se rozhodli, že se spokojíme s licencí SILVER, která bez problémů stačí k hraní zápasů Synot ligy," dodává Milan Čadek.

Některé celky Synot ligy měly s udělením licence pro nový ročník problémy, v současné chvíli ale již všech šestnáct účastníků nejvyšší soutěže licenci má a může se chystat na nový ročník.

Licence GOLD pro sezonu 2014/15:
Sparta Praha, Viktoria Plzeň, Slovácko, Teplice, Baumit Jablonec, Slovan Liberec, Mladá Boleslav.

Licence SILVER pro sezonu 2014/15:
Dukla Praha, Bohemians 1905, Vysočina Jihlava, Zbrojovka Brno, Příbram, Slavia Praha, Baník Ostrava, Dynamo ČB, Hradec Králové.