Zlomit nepříjemnou sérii tří porážek v řadě. S tímto cílem půjdou v sobotu v podvečer fotbalisté Dynama do zápasu proti Jihlavě. Během prvního domácího zápasu se navíc Jihočeši prezentovali špatnou hrou, i tu chtějí proti hráčům Vysočiny výrazně zlepšit. "Soupeř musí mít pocit, že přijel na horkou půdu. Zápas musíme odbojovat od první do poslední minuty," říká budějovický trenér František Cipro.
František Cipro

Dynamo i Vysočina odehráli v minulém kole zápasy s ambiciózními soupeři. Hráči Dynama po dobrém poločase v Boleslavi nakonec padli a prohráli 1:4, naopak Jihlavští vybojovali velmi cennou remízu 1:1 s Jabloncem. "Zatímco my jsme těch závěrečných dvacet minut herně ani výsledkově nedokázali dotáhnout do konce, tak oni odehráli dobrý zápas s Jabloncem a psychicky na tom budou asi o něco lépe než my," uvědomuje si František Cipro.

Cílem Dynama bude hlavně to, předvést se domácímu publiku lépe než v prvním jarním zápase. "Doufám, že sobotní zápas bude tady na Střeleckém ostrově vypadat jinak než ten proti Brnu. Věřím tomu, že ho zvládneme," pokračuje Cipro, který je rád, že má k dispozici prakticky kompletní kádr: "Tři hráči jsou v karetním ohrožení, ale jinak do zápasu nastoupíme kompletní. Nikdo nemá trest a nikdo nemá ani zdravotní problémy." Trenér mimo jiné prozradil, že na sobotu chystá změny v sestavě. "Nic převratného a zásadního ale nečekejte," dodává.

Oba celky v tabulce dělí dva body a dá se tak očekávat vyrovnaná bitva, kterou mohou rozhodnout maličkosti. "Jihlava má ve svém týmu rychlé a pohyblivé kluky. Je ale pravda, že ty předchozí zápasy nehráli žádný světoborný fotbal. Až ten zápas proti Jablonci jim vyšel dobře," pokračuje budějovický kouč Cipro. Pokud chtějí hráči Dynama uspět, musí do zápasu dát všechno. "Zápas musíme odbojovat od první do poslední minuty. Tady to byla vždy horká půda, ale teď v posledních letech to není, co to bývalo. Ta atmosféra není taková, jaká by měla být," říká na závěr František Cipro.

Chce to zabrat! Dynamo v sobotu hostí Jihlavu (12.3.2015)

Dynamu se nevyvedl úvod jara, na neúspěchy však Jihočeši musí rychle zapomenout. V sobotu je čeká veledůležitý záchranářský duel s Jihlavou. Duel má výkop od 17 hodin a černobílí jej odehrají v rámci oslav 110 let od založení klubu v retro dresech.