Přestože bylo Slovácko v tabulce před Dynamem a jevilo se tak jako favorit, ze Složiště si odváží prohru. Oba týmy se ukázaly jako velice bojovné a navzájem se prověřily v kvalitě defenzivy. O něco lepší bylo ale přeci jen domácí Dynamo, za nějž střílel jediný dnešní gól Lukáš Bálek. U19 tak i po dnešku nadále drží sérii 14 zápasů, ve kterých boduje!

Slovácko si přijelo do Budějovic zlepšit náladu po minulém kole, ve kterém prohrálo se Spartou. Dynamo se snažilo prodloužit sérii bez proher. Hosté obsazují 6. příčku, Dynamo je až za nimi na 8. místě.

Slovácko začalo zápas viditelně nabuzené, okamžitě se pouštělo do útoku a v prvních minutách utkání nedávalo Dynamu žádný prostor na vlastní útočnou hru. Naopak- budějovičtí dorostenci se museli stáhnout před vlastní bránu a odrážet útoky hostů. První šance pro domácí přišla až v 16. minutě, kdy se mohli trefit Otepka i Kadlec. Oba ale těsně minuli. Pěkná kombinace na polovině hostů a rychlé rozhodování přinesly Dynamu ovoce, když po přihrávce Paseckého ve 27. minutě, uklidil míč do brány Lukáš Bálek. Před koncem se k bráně hostů Dynamo dostalo znovu, přesné zakončení ale chybělo.

I z počátku druhého poločasu se hra domácího Dynama jevila bojácně a nejistě. Utkáni bylo plné osobních soubojů, ve kterých se více dařilo hostům. V 75. minutě mohl zvýšit stav zápasu Mácha, což mu ale nakonec nevyšlo. S přibývajícím časem se Slovácko snažilo srovnat a svůj tlak na domácí stupňovalo. Budějovice ale obstály velice dobře, všechny útočné akce bez problémů zlikvidovaly a po odpískání konce zápasu se hráči mohli radovat z dalšího zápasu, ve kterém úspěšně bodovali.

Kvalitní výkon podal během zápasu obránce Filip Vaněk: "Ze začátku jsme nehráli jak bychom chtěli, nedrželi jsme balón a zbytečně ztráceli míče. Pak se to ale zlepšilo a do konce první půle bych řekl, že jsme drželi hru a byli lepší. Ve druhém poločase jsme chtěli udržet čisté konto a zápas vyhrát. To se také podařilo. Až na pár chyb, které byly zbytečné, si myslím, že jsem předvedl dobrý výkon."

Výhra nad Slováckem znamená pro budějovickou devatenáctku 14. utkání v řadě bez prohry. Bodovou šňůru se pokusí táhnout dál i příští sobotu, kdy si pojedou pro výhru na hřiště 17. Teplic.


Ohlasy trenérů

Petr Skála (trenér Dynama):" Dnešní zápas se velmi podobal tomu minulému s Olomoucí. První poločas jsme byli lepším soupeřem, konec jsme také zvládli. Ve druhém poločase bych čekal víc. Na druhou stranu, kluci to vzadu uhráli, a za výsledek 1:0 jsem rád. Nakonec jsme měli i gólovku. Akorát mě mrzí, že nám tam chybí trochu více fotbalu a kontroly nad hrou. Slovácko je o tři body před námi, takže bylo velice dobrým soupeřem. Nicméně za předvedený výkon musím klukům poděkovat, protože vyhrát dva zápasy po sobě v této soutěži není vůbec jednoduché."