Juniorka Dynama doplněná o mladší hráče A-týmu se v úterý utká s týmem ČAFH. Za výběr České asociace fotbalových hráčů hraje řada známých hráčů a českobudějovické mladíky čeká těžký zápas. Úvodní výkop je stanoven na 17. hodinu na SCM Složiště.

Česká asociace fotbalových hráčů je asociace, která sdružuje profesionální a amatérské fotbalisty v České republice. ČAFH se již krátce po založení stala pevnou součástí českého i světového fotbalu, byla uznána ze strany Fotbalové asociace České republiky, podepsala Memorandum o porozumění a spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, a byla také přijata za člena FIFPro – světové asociace hráčů fotbalu. Asociace sdružuje hráče, kteří jsou momentálně bez angažmá. Mezi aktuálně nejznámější hráče jejího středu se řadí fotbalisté jako Rajnoch, Mendy, Dosoudil, Lička nebo Krbeček. V letní přípravě ČAFH hraje i duely proti druholigovým celkům. Po těsné porážce 0:1 s Vlašimí přišla remíza 2:2 s Opavou, kterou zajistili svými brankami Sus a Vacek.

Jeden z přípravných zápasů ČAFH:
Vlašim – Česká asociace fotbalových hráčů 1:0 (1:0)
Branka: 27. Jícha. 100 diváků.
Sestava ČAFH – 1. poločas: Lipš – Mendy, Dosoudil, Stacey, Václavek, Rajnoch, Vacek, Homola, Zeman, Šovčík, Kabele. 2. poločas: Krbeček – Mendy, Dosoudil, Stacey, Růžička, Lička, Vacek, Homola, Šíma, Karvánek, Jakubov.

Českobudějovické Dynamo potřetí v přípravě prohrálo a zatím čeká na první úspěch v letním období. Je třeba však zdůraznit, že Jihočeši mají za sebou tři těžká utkání s těžkými soupeři. Po prohře 2:3 se Znojmem a dobrém výkonu se Spartou (1:2) však černobílí vyhořeli v sobotu proti Dukle, od které inkasovali šest branek. Proti Dukle odchytal celý zápas testovaný ruský gólman Arbi Mezhiev, jenž naposledy působil v ruském Tomsku.

V úterý proti ČAFH však nenastoupí A-tým, ale juniorka doplněná o mladíky z áčka. A-tým Jihočechů odehraje další přípravné utkání v sobotu v Kamenici nad Lipou proti juniorce Slavie.

Dukla v přípravě přejela Dynamo (1.7.2016)

Jihočeši nestačili na ligovou Duklu a prohráli vysoko 0:6. Do branky Dynama se postavil testovaný ruský brankář Mezhiev a při svém debutu v černobílém dresu si nevedl dobře. Za Duklu se dvakrát trefil Néstor Albiach, Beaugel a po jedné brance přidali Čajič a Manzia.