Ahoj, zdravím všechny fanoušky na jih. Nějaký čas utekl,tak posílám opět pozdrav z Řecka. Po posledním příspěvku přijela rodina, takže samozřejmě mají nějaký čas tady už za sebou. Já doufám že jsou spokojený, jen je samozřejmé, že chybí babičky a vůbec všichni ostatní, kolem koho se pohybujete hrozně dlouhou dobu. Máme v tréninkovém centru krásné dětské hřiště, což holky opravdu hojně využívají. Zrovna včera se přehnala městem sněhová bouře, takže místo 16 stupňů, které byli ještě v pondělí, bylo včera a dnes 1 stupeň, místy i nula.
Klub má tréninkové centrum, které je považováno za nejlepší v zemi, je opravdu nádherné. Určitými rysy se podobá centru Dynama, ale ještě pár věcí chybí. Nádherný horský hotel, oni si ho nazvali “Horská chata“, u něho velký plavecký bazén, obrovské dětské hřiště a různé detaily. Klub vydává tento skvost na DVD i videokazetách, takže už i Lafi měl možnost si prohlédnout co ho čeká.

Město tady není tak velké jako Budějovice, zatím jsem žádnou propagační akci klubu, jako autogramiádu a podobně neviděl nebo neslyšel o ní. Klub se prezentuje klasicky jako každý jiný klub v Řecku, je to rádio, televize, lide mají přístup na tréninky, o hráčích jsou plné noviny a podobné věci. Dost často jsou v obchodech vidět klubové šály, nebo dresy. Jinak má samozřejmě klub svůj vlastní obchod s věcmi, jako jsou batohy, míče s logem klubu a podobné různé detaily.

Klub je samozřejmě spokojený s letošní sezonou, opravdu se daří. Snad to vydrží ještě nějaký čas, neboť chybí ještě 10 kol dokonce, a ještě k tomu řecký pohár. Ten je nalosovaný až do finále,a máme, dalo by se říct, tu lehčí stranu pavouka. Bodový odstup na pohár UEFA je pěkný, ale řecká liga je opravdu vyrovnaná. Pokud nastupuji, tak jedině uprostřed zálohy a jsem za to rád. Poslední dobou se uzdravují hráči, a kádr Xanthi má přesně 33 fotbalistů. Žádné restaurace nebo nějaká česká zařízení nejsou ve městě k dispozici, což je samozřejmě škoda. Potkal jsem jediného Čecha v kavárně ve městě, který je tady ovšem dočasně, neboť dělá ve městě atestaci jako doktor. Pak je tady jeden starší muž, původem Čech, který je mi k dispozici pokud mám problém, nebo si ho vyžádá někdo z klubu, že potřebuje větší překlad pro mě. Zatím jsem se s ním setkal jen dvakrát, a snažím se na nikoho nespoléhat. Řecky se učím jen částečně, nějaké výrazy umím, samozřejmě nejvíc těch, co mi nadělají nejvíc problému, pokud je použiji, a samozřejmě pobaví nejvíc spoluhráče. Jinak mluvím anglicky, a myslím, že je to dobré. Pokud něco potřebuji ,vždy se nějak oklikou dostanu k věci. Anglicky se učím v současnosti více, dost Řeků umí anglicky.

Jinak co se týká mého odchodu z Dynama, tak doplatek za můj případný odchod v létě je pevně daný, a ostatní je lež. Podobné řeči, jako že je to jen návrh nebo něco dalšího je opravdový nesmysl. Stejně tak jako je pevně daná cena v případě, že Xanthi neuplatní opci, a nějaký jiný klub bude ochotný zaplatit danou částku.Ta suma je podobná té, co má zaplatit Xanthi. Pak mohu odejít.
Nechci spekulovat přes noviny a vzkazovat něco. Slíbil jsem autorům, že se podělím ve volném čase o dojmy a pokud to půjde odpovím na otázky. Ale pokud někdo bude vynášet nepravdy o mě, případně mém odchodu, o tom jak jsem utekl, což určití lidé prohlásili v posledních dnech, bohužel na špatném místě, bude lepší Řecký deník číslem 3 uzavřít a stáhnout se do ústraní. Myslím, že nemám zapotřebí tohle vše. Mrzí mě to, ale na to vše, co se dozvídám, reagovat již opravdu musím.

Přeji klukům pevné zdraví, více štěstí a aby body začaly naskakovat.
Hlavně zdravím Vašíka Koláře, který za klub dýchá.

Martin Vozábal.