Kdo nebyl na Složišti neuvěří. Kdokoliv, kdo jen trochu rozumí fotbalu uznale pokývá hlavou nad tím, co se povedlo trenéru rezervy. Ing. Petr Skála využil v 18. kole ČFL možnost všech tří střídání. A co víc, všechny z nich se mu povedli nad očekávání skvěle. Jakub Janoušek střílí okamžitě po svém příchodu na hřiště vedoucí gól. O tři minuty později přidává další. V 87. minutě přichází na hřiště Radim Pouzar a o minutu později i on skóruje. Poslední střídající hráč, Jan Pintér, se už v nastaveném čase řítí sám na bránu. „To by s tim Skálou nebylo vůbec k vydržení, kdyby dal i Honza góla,“ komentuje žertovně zahozenou šanci přihlížející trenér dorostu Vlček

„Takovéhle střídání je víceméně náhoda. To se může povést třeba jenom jednou za trenérskou kariéru,“ přiznává sportovně po zápase spokojený trenér. „Mě osobně se nic takového ještě nepovedlo,“ dodává s úsměvem. Jedním z hrdinou utkání byl právě střídající Janoušek. Ani jemu nezapomene Skála po zápase poděkovat: „Jsem rád, že šel Janoušek důrazně za míčem. Kdyby oba souboje vypustil, tak jsme dneska nemuseli vyhrát.“ Ke spokojenosti ale extřeboňskému trenérovi jako vždy trošku schází. „Přál bych si více takových akcí, po které jsme dali první branku,“ vysloví své tajné přání.

Výsledek hovoří zcela jednoznačně ve prospěch juniorky. Zápas se ale od prvních minut neodehrával tak, jak by si většina domácích fanoušků přála. „První poločas byl velice vyrovnaný. Zbytečně jsme si komplikovali život. Kolín byl chvílemi lepší,“ uznává sportovně úspěšný kouč. „Na hráčích Kolína byla vidět práce pana Frýdka. Technicky velice dobře vybavený tým,“ nezapomene pochválit soupeře a ani svého soka na trenérské lavičce. V sestavě B-týmu se tentokrát objevilo překvapivě mnoho pendlů. Kladrubský, Adam, Skopalík a poslední dobou také Maruška, který nastoupil za Áčko proti Ostravě. „Už po několikáté ale říkám, že Béčko má své specifikum. Celou přípravu odehrál výborně třeba Jirka Hrbáč, který se dneska nedostal na hřiště, ale jsme tu kvůli tomu, abychom nechali rozehrát hráče Áčka,“ nezapomene trenér na závěr připomenout hlavní funkci rezervy.

Mezi posledními odchází ze hřiště Jakub Janoušek. Úsměv na jeho tváři napovídá, že dnes je se svým výkonem nadmíru spokojen. „Na hřiště jsem přicházel s tím, abych nahradil Roberta Hanzala a vybojoval tam balóny,“ prozrazuje střelec dvou branek s jakým úkolem jej poslal trenér do zápasu. „U prvního gólu se nedohodla obrana s gólmanem a já jsem mu vypíchnul míč. Druhý gól padl po centru Jardy Houšky a tam stačilo jenom jít do souboje,“ vrátí se ještě nedělní hrdina k oběma gólovým momentům.

V čem viděl devatenáctiletý hráč největší rozdíl mezi první a druhou půlí? „Ve druhém poločase jsme se začínali dostávat do šancí a hlavně jsme je proměnili,“ zdůrazňuje, čím dosáhla rezerva Dynama v neděli úspěchu. Hráč, který celý podzim odehrál v divizní Kaplici se při své premiéře v ČFL uvedl nadmíru dobře: „Svoje šance na základní sestavu jsem rozhodně po těch dvou gólech zvýšil.“ Usnout na vavřínech ale rozhodně nehodlá. Sám moc dobře ví, že právě skončilo pouze jedno z ještě mnoha utkání jarní části sezóny. „Bojovat budeme pořád. Nedařilo se nám dávat góly, dneska jsme to snad zlomili,“ uzavírá rozhovor.