B-tým čeká o víkendu další ze série těžkých utkání. V neděli totiž zajíždí rezerva k utkání na hřiště nováčka ČFL, Čáslavi. Poslední vzájemné utkání, které se odehrálo na podzim ještě na hřišti Na Borku nezanechalo v mysli černobílých příliš dobré vzpomínky. Čáslav totiž dokázala zvítězit 1:0, když branku hostujícího celku vsítil ze samostatného úniku čáslavský kanonýr Truksa. Rezerva má momentálně na svém kontě šest utkání bez porážky a naši mladíci by tuto sérii ještě rádi prodloužili
Poslední vzájemný zápas:
SK Dynamo České Budějovice B - FC Zenit Čáslav 0:1

Branky: 36. Truksa
ŽK: Jančovič, Maruška - Truksa, Vojáček
Diváci: 160
Rozhodčí: Moudrý - Šedivka, Kozlík


Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Skála - Kladrubský, Martínek, Peroutka, Švehla - Čančura (69. Bezemek), Skopalík, Rožboud, Pravda (46. Jančovič) - Škoda, Maruška
Trenér: Jaroslav Vavroch

Sestava FC Zenit Čáslav: Malík - Mach, Šrámek, Haniak, Vojáček (89. Podrazský) - Kunášek, Paták, Tuma, Pazdera - Brabec (85. Husovský), Truksa

Na straně domácích je ohromnou výhodou podpora diváků. Podle statistik totiž vévodí Středočeši České fotbalové lize v tabulce návštěvnosti. Na podzim se čáslavští představili před domácím publikem celkem devětkrát. Počet diváků na čáslavském městském stadionu se tedy blíží k tisícovce. Rezervu Dynama tedy čeká horká půda.

Největší výhodou Dynama je bezesporu rozehranost. Béčku se totiž uplynulý víkend, proti Kolínu, střelecky mimořádně dařilo, když dvě branky při vítězství 4:1 vsítil střídající Janoušek, jednou se trefil Maruška a jednou taktéž střídající Pouzar. Čáslav měla k soutěžnímu utkání zajíždět do Letohradu, zápas byl ale díky nezpůsobilému terénu odložen. Náhradou tedy bylo čáslavským utkání s vlastním B-týmem:

Poslední přípravný zápas Čáslavi
FC Zenit Čáslav A - FC Zenit Čáslav B 5:2
Branky: Hyka 3, Brabe, Kurak - Antoš, Vondra

Sestava FC Zenit Čáslav A: Šeda - Pánek, Zikmunda, Franc, Kurak - Vojáček, R. Truksa, Brabec, Bína - Štainz, Hyka.    Střídal Jiroušek.

Poslední mistrovský zápas tedy odehrála Čáslav naposledy 4.12.2004, když se doma střetla s rezervou Slavie. Utkání tehdy skončilo 1:1 a především slávisté na něj nemají příliš dobré vzpomínky. Remízu si totiž museli vybojovat oslabeni o dva muže.

Poslední zápas Čáslavi v ČFL
FC Zenit Čáslav - SK Slavia Praha B 1:1

Branky: 72. Brabec z pen. - 41. Nachtman
ČK: Bálek, Dubský (oba SLA)

Nováček české fotbalové ligy je pro své soupeře stále ještě velkou neznámou. Čáslavští spoléhají především na soudržnost týmu a také na kanonýra Truksu. Ten se na podzim trefil do soupeřovi brány sedmkrát. V tabulce se Středočeši nacházejí na skvělém pátém místě se ziskem 25 bodů. K dobru mají ale ještě utkání s týmem FK OEZ Letohrad. Béčku se zatím podařilo získat 22 bodů a drží prozatím osmou příčku. Případným vítězstvím by tedy rezerva v tabulce dotáhla právě svého nedělního soupeře.

Ale nejen fotbalové starosti měli v zimě čáslavští fotbalisté. Nedávno se například konal v místním kulturním domě ples právě pod patronátem fotbalového klubu FC Zenit Čáslav. Fotbalistům na něm mimo jiné zapěla kapela Březovanka. V pozdějších hodinách se na parketu objevila také kapela Turbo.

Utkání se odehraje na Čáslavském městském stadionu v neděli od 15:00. Jako hlavní rozhodčí jej bude rozhodovat pan Novák, na čarách mu budou pomáhat pánové Wencl a Rožec. Delegátem utkání je pan Židík.