S velkým zklamáním ve tváři přišel na tiskovou konferenci po skončení zápasu se Slováckem kouč Jihočechů František Cipro. Jeho svěřenci byli v prvním poločase o poznání aktivnějším týmem, přesto díky dvěma brankám v úvodu druhé části hry nemají ani bod. "První poločas jsme hráli výborně, vytvořili jsme si spoustu standardek, které jsme ale kvůli malému důrazu ve vápně nedokázali proměnit. Po změně stran o výsledku rozhodly dva rohy, kterým předcházeli velké chyby bránících hráčů," upozornil Cipro na zbytečné odkopnutí míče Pončáka a také na nešťastnou hlavičku Obermajera, která velmi zaměstnala brankáře Kafku.

Reportáž: SK Dynamo ČB - 1.FC Slovácko 0:2

Temperamentní kouč hostů Ladislav Molnár mohl utkání hodnotit s velkou spokojeností, jeho svěřenci na Jihu Čech naplno bodovali a již asi nastálo se odlepili ode dna ligové tabulky. "Věděli jsme, že nás čeká velmi náročné utkání a podle toho jsme se na něj také připravovali. Kvalita soupeře se v průběhu zápasu potvrdila a jsem rád, že jsme nic nepodcenili. Tři body nás těší o to více, že to bylo existenční utkání nejen pro domácí, ale i pro nás," řekl s úsměvem ve tváři Molnár. V posledních letech patřil Střelecký ostrov k tvrzím, odkud si soupeři příliš bodů neodváželi. I to si trenér Moravanů uvědomoval: "Věděli jsme, že jedeme na horkou půdu, a že nás nečeká nic lehkého." František Cipro ale přílišnou výhodu domácího prostředí neviděl: "Nemyslím si, že by tady se soupeřem hořel trávník, což mě velmi mrzí." Po skončení zápasu také trenér hostujícího týmu nezapomněl upozornit na fakt, že jeho mužstvu vycházejí především úvody druhých poločasů. "Po bitvě je každý generál, ale my jsme věděli, že se nám daří více ve druhých poločasech. Dnes jsme se neprosadili herně, a tak jsme se soustředili na standardní situace, které nám výborně vyšly," řekl s nadhledem Molnár.

František Cipro, který během tiskové konference často schovával tvář v dlaních si nemyslel, že bylo za stavu 0:2 již rozhodnuto. "I po dvou obdržených brankách se dalo hrát, stále nám ale chyběl důraz při zakončení. Právě aktivní přístup hráčů nám chyběl u obou obdržených branek. Naše defenziva nezvládla situace, které rohům předcházely. Nejprve Pončák nepochopitelně odkopl míč zbytečně na roh a při druhé brance zase zaváhal Obermajer, který míč zbytečně hlavou prodlužoval." Zkušený lodivod Dynama za stavu 0:2 poslal na hřiště Krajčíka a Svobodu, kteří měli podporovat útočné snažení Jihočechů: "Závěr zápasu jsme hráli na tři obránce a na tři útočníky, avšak ani to nepomohlo."

Jihočeši, kteří v minulém kole naplno bodovali na hřišti Jablonce, potřebovali tento zisk potvrdit v domácím zápase se Slováckem. "Nyní to beru tak, jako bychom v Jablonci prohráli a dneska vyhráli. V tabulce pravdy tedy máme během mého působení nulu. V žádném případě nejsme v neřešitelné situaci, to si ale musí uvědomit především hráči."

Funkci čtvrtého rozhodčího vykonávala Dagmar Damková, a proto bylo nasnadě, aby trenéři obou týmů krotili emoce a zdržovali se od přehnaných výroků na adresu hlavního arbitra. Kouč Molnár přišel na tiskovou konferenci se zajímavým názorem: "Dneska to nebylo o slovníku sprostých slov. V průběhu zápasu jsem se ale musel hodně držet, protože se mi zdálo, že se hra začíná ubírat špatným směrem a že to začínalo být utkání jednoho muže." Tento výrok vzbudil mezi novináři vlnu nevole a ti se pustili s trenérem do vzrušené debaty a následné hádky, do které se o chvíli později se slovy, "teď teda vůbec nevím o čem to tady mluvíš," připojil i František Cipro. Divokou diskuzi na téma hlavní rozhodčí ukončil tiskový mluvčí Jiří Glowacz, který všem přítomným oznámil, že hlavní rozhodčí Čuřín dostal od delegáta zápasu vysokou známku 7,5, čemuž se trenér Molnár pouze usmál a následně se začal zvedat ze židle. Jeho snahu o odchod z tiskovky ale zmařil opět Jiří Glowacz, který jej poprosil, aby zůstal až do konce. Rozzlobení novináři ale další dotazy na kouče hostů raději neměli a ten proto o chvilku později s úsměvem na tváři opustil tiskové středisko.

Po skončení tiskové konference ještě dlouhé minuty odpovídal na dotazy novinářů František Cipro, podrobnější článek přineseme v průběhu pondělka...