Na Střelecký ostrov ve 22. kole FORTUNA:LIGY zavítá další tým z první šestky, po Baníku se na jihu Čech tentokráte představí Sigma Olomouc. České Budějovice po prohře v Jablonci budou chtít zopakovat výkon právě z prvního domácího jarního utkání, kdy braly tři body. V cestě jim však budou stát Hanáci, kteří se v tabulce nacházejí na šesté pozici.

Statistiky


SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

SK Sigma Olomouc
www.sigmafotbal.cz
16. místo (14 bodů)
Umístění v tabulce
6. místo (29 bodů)
20:46
Skóre
28:27
Wale Musa Alli (3)
Nejlepší střelci
Lukáš Juliš (8)
Wale Musa Alli (3)
Nejvíce asistencí
Radim Breite (4)
Jablonec – Dynamo 5:2
Poslední ligový zápas
Teplice – Olomouc 2:0
PVRPP
Forma
PRPPR

SK Sigma Olomouc

Celek z Hané neprožil zrovna povedený vstup do jara. V prvním utkání jarní části prohrál 2:0 na hřišti Slovanu Liberec, poté v domácím klání s Hradcem Králové uhrál bezbrankovou remízu a ve středu v dohrávce 18. kola FORTUNA:LIGY vyšel gólově na prázdno i v Teplicích, kde prohrál 2:0. Sigma navíc v zápase s Teplicemi dohrávala utkání v deseti lidech, když se nechal vyloučit zkušený obránce Vít Beneš a ten tak trenéru Václavu Jílkovi nebude v nedělním zápase na Střeleckém ostrově k dispozici.

Fotbalisté Olomouce tedy na jaře ještě neskórovali a na branku v české nejvyšší fotbalové soutěži čekají už 351 minut. Jílkovi svěřenci se v tabulce s 29 body nacházejí na šesté pozici, kde jim však na záda dýchá s 28 body Mladá Boleslav a Slovan Liberec. Jen o bod méně pak mají Teplice. Z kádru Olomouce jen jeden fotbalista zasáhl do všech duelů aktuálního ročníku FORTUNA:LIGY, 21 startů v letošní sezoně si připsal Filip Zorvan. Hned za ním s 19 starty jsou Denis Ventúra a Vít Beneš, který jak už bylo zmíněno kvůli karetnímu trestu v neděli nenastoupí.

Nejlepším střelcem Hanáků je osmigólový Lukáš Juliš, nejlepším asistentem pak kapitán Sigmy Radim Breite.

Vzájemná bilance

Bilance vzájemných zápasů mezi Českými Budějovicemi a Olomoucí je takřka vyrovnaná, Olomouc má na svém kontě o dvě výhry více. Modrobílý celek ve vzájemných duelech zvítězil šestnáctkrát, Jihočeši čtrnáctkrát. Nerozhodně zápasy mezi těmito dvěma celky skončilo třináctkrát.

Nejlepším střelcem ve vzájemných utkáních mezi Jihočechy a Hanáky je s pěti góly Stanislav Vlček, jenž nastupoval jak za České Budějovice, tak za Olomouc.

Vstupenky

Ti z vás, kteří si ještě nekoupili na nedělní zápas vstupenku, si ji mohou zakoupit na tomto odkazu. Přijďte náš tým podpořit a udělat atmostéru jako v prvním jarním domácím zápase!