České Budějovice v závěru utkání proti Zlínu přišly o svůj jednogólový náskok a se svým sousedem v tabulce se tak rozešly smírně. Jak utkání na pozápasové tiskové konferenci hodnotil trenér Dynama Jiří Lerch?

Trenére, jak utkání proti Zlínu hodnotíte?
Hodnotí se mi to těžce, ale i tohle fotbal přináší. Do utkání jsme vstoupili skvěle a tou nádhernou akcí jsme se dostali do vedení. Potom se ale zase ukázalo, kde máme problém, a to jsou standardní situace. Zítra se na to musíme podívat na video. Druhou půli jsme vedení strhli na naši stranu, byli jsme více na balonu a byli jsme lepší. Zlín v závěru vyrovnal, což je smolné.

Mrzí vás hodně, že se vítězství proti Zlínu takto v závěru ztratilo?
Je to mrzuté, ale v kabině jsem hned po zápase klukům říkal, ať nevěšíme hlavy, liga ještě neskončila. Každý získaný bod v lize je dobrý. V tabulce se toho teď ale moc nezměnilo. Dali jsme si za cíl z těchto dvou důležitých zápasů, myšleno tím utkání se Zlínem a příští týden v Karviné, abychom získali alespoň čtyři body, takže teď musíme udělat všechno pro to, abychom to v té Karviné zvládli za plný počet bodů.

Může být na konci soutěže i ten bod cenný?
Každý bod je dobrý, ale to, že inkasujete takhle v závěru, vás bolí. Vzájemný zápas se Zlínem máme ale horší, u nich jsme hráli 1:1, takže i to ve finále může hrát svou roli. Ale jak říkám, každý bod může být na konci dobrý.

Dalo se té vyrovnávací brance nějak předejít?
Jsou to stále individuální chyby v obraně. Díval jsem se na ten druhý gól na tabletu a prohráli jsme tam hlavičkový souboj, po kterém se míč odrazil k Janetzkému a ten vyrovnal.

Dynamo doma střílí branky, teď opět dalo dvě, je alespoň tohle určité pozitivum?
Ano, ale za mě to dneska nemělo takovou šťávu jako ta předchozí dvě utkání. Zlín hrál to, co potřeboval. Mají vzadu vysoké hráče a moc jsme se tam neprosazovali.

Poprvé v základu nastoupil Florent Poulolo, byli jste s ním spokojení?
Odehrál to v nějakém jeho standardu. Za nás to bylo druhé utkání, do kterého nastoupil. V první půli se mu tam nepovedla jedna průnikovka, jinak ale jak říkám, své si odehrál.

Po Karviné čeká Dynamo doma zápas se Spartou.
Sice přijede Sparta, která svou kvalitu bezesporu má, ale budeme ji tu jako další soupeře chtít potrápit.