Podruhé v řadě se Dynamo zítra představí na Střeleckém ostrově. Minulostí je souboj s Viktorií Plzeň, teď čeká na výkop zápas s Bohemians Praha 1905. Týmem, které vloni České Budějovice dvakrát ze dvou případů porazily. Utkání 5. kola FORTUNA:LIGY startuje v neděli v 15 hodin.

Statistiky


SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

Bohemians Praha 1905
www.bohemians.cz
16. místo (0 bodů)
Postavení v tabulce
6. místo (6 bodů)
5:17
Skóre
3:3
Hora J. (2)
Nejlepší střelci
Hůlka, Kozák, Puškáč (1)
Ondrášek, Čmelík (1)
Nejvíce asistencí
Hybš, Křapka (1)
Dynamo – Plzeň 2:5
Poslední zápas
Bohemians – Slovácko 0:1
PPPP
Forma
PVPV

Po 36 letech Evropa

Bohemians Praha 1905 bude na předešlý ročník FORTUNA:LIGY vzpomínat jako na jeden z těch nejúspěšnějších v historii klubu. V loňské sezoně se Klokani umístili v tabulce na čtvrtém místě a díky tomu se po 36 letech mohli podívat do evropských pohárů. Ve druhém předkole Evropské konferenční ligy se Bohemka střetla s norským týmem Bodø/Glimt, oba zápasy ovšem prohrála a v Evropě skončila. Letos rozjela ligové tažení vítězně, porazila Pardubice, v dalších třech zápasech prohrála s Teplicemi, porazila Slovan Liberec a nestačila na Slovácko.

Během léta se v Bohemians dalo do pohybu několik fotbalistů. Z klubu zmizeli hráči, kteří byli klubu z pražského Ďolíčku zapůjčeni na hostování, jmenovitě Čermák, Jedlička nebo Drchal, kromě nich pak odešli na hostování Zeman nebo Nový. Zajímavé to ale bylo také opačným směrem. Jako volní hráči podepsali smlouvu s Bohemkou Matěj Hybš z Plzně, Robert Hrubý ze Zlína, slávistický Jan Matoušek, z Hradce Králové přišel Michal Reichl a ze Sparty byl zapůjčen Klokanům Matyáš Kozák, který už dokázal dát v zelenobílém dresu jeden gól.

S Dynamem si to Bohemians rozdali v minulé sezoně dvakrát a v obou případech museli skousnout porážku o jeden gól. První zápas hostil stadion v pražské čtvrti Vršovice, odkud si Dynamo odvezlo v 6. kole po gólech Michala Škoda a Branislava Sluky a vítězství 2:1 všechny tři body, znovu pak České Budějovice vyhrály doma v kole 20. Jedinou trefou rozsekl souboj Roman Potočný.

Poslední vzájemné utkání (F:L, 20. kolo) – 19.2.2023:
SK Dynamo ČB – Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
Gól: 84. Potočný. ŽK: Čermák (CEB). Rozhodčí: Radina - Kotalík, Matoušek.
Sestava Dynama: Janáček – Sladký, Havel, Králik (C), Skovajsa (64. Mršić) – Čermák (65. Čolić), Hora – Matoušek (74. Potočný), Hellebrand, Adediran (87. Penner) – Škoda (74. Čmelík).
Sestava Bohemians: Jedlička – Hůlka (C), Petrák (13. Kadlec), Vondra – Dostál, Jánoš (81. Jindřišek), Čermák, Kovařík – Prekop (59. Matoušek) – Drchal, Puškáč (81. Beran).

Utkání 5. kola FORTUNA:LIGY mezi Dynamem a Bohemians bude na programu v neděli v 15:00 na Střeleckém ostrově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži.