Do zápasu s Karvinou trenéři českobudějovického Dynama udělali několik změn, změnili rozestavení, do branky postavili Martina Janáčka. Už se zdálo, že si svěřenci Lercha a Kladrubského ze Slezska odvezou alespoň bod, jenže v nastavení po smolné situaci domácí proměnili pokutový kop a zvítězili. Jak trenér Českých Budějovic Jiří Lerch hodnotil utkání v Karviné na pozápasové tiskové konferenci?

Jak hodnotíte utkání v Karviné?
Nehodnotí se mi to opět úplně jednoduše. Na Karvinou jsme se připravovali a podřídili jsme tomu všechno. Změnili jsme rozestavení a udělali jsme pár změn. Do zápasu jsme vstoupili skvěle, obrovskou šanci jsme ale nevyužili. Pak jsme se zaslouženě dostali do vedení, byli jsme lepší. Pak jsme si ale bohužel nechali vyrovnat a Karvinou jsme tím posadili do sedla. Ve druhé půli na kluky nejspíše dosedla nějaká nervozita a strach o výsledek. Balony, které jsme nakopávali, se nám vracely a domácí z toho měli nebezpečné situace. Pak nastala ta smolná situace, domácí penaltu proměnili a zvítězili. Ale znovu opakuji, zajíci se sčítají až po honu. Rozdíl mezi těmi týmy tam je minimální. Zápasů je ještě dostatek a bude tu prostor k tomu, abychom to zvládli.

Tým dostal gól opět v 90. minutě, co tohle s týmem udělá?
Už v rozhovoru do televize jsem říkal, že zápasy stále utíkají a výsledky moc nejsou. Těmi přibývajícími zápasy nervozita možná bude stoupat, ale musíme na tom zapracovat. Jdeme zápas od zápasu.

Do branky nastoupil Martin Janáček, počítali jste s tím, že by na Karvinou mohl být platnější?
Uvažovali jsme o tom celým týden. Měli jsme teď sérii neúspěchů a chtěli jsme něco změnit. Jak jsem říkal, změnili jsme i rozestavení, vyndali jsme Alliho a zkusili jsme hrát na dva útočníky. Myslím si, že to fungovalo. Dostali jsme ale laciné góly.

Jak jste viděl tu penaltu v 90. minutě?
Dívali jsme se na to už v kabině. Musa Alli rukou hrál, do ruky ho to trefilo. Slyšel jsem ale něco, že to šlo snad od ruky, od břicha. Nevím. Těm pravidlům moc nerozumím. Nechci si ale stěžovat, že na nás pískli penaltu. Měli jsme dát více branek, než soupeř a tohle jsme tu nemuseli řešit.