Dynamo v utkání na Letné proti Spartě nastoupilo v tříobráncovém systému a v ligovém utkání byl Pavel Osmančík poprvé od 5. srpna v základní sestavě. Ten v utkání 12. kola FORTUNA:LIGY plnil pozici pravého wingbeka, po hodině hry pak ale po Rynešově zákroku musel střídat. Jak třiadvacetiletý fotbalista viděl utkání s Pražany?

Jak hodnotíš utkání na Spartě?
Bylo to velmi náročné utkání. Sparta je teď asi nejsilnějším týmem ligy a myslím si, že na tom hřišti to bylo cítit, ačkoliv si myslím, že jsme herně úplně nepropadli. Výsledkově to ale nebylo ono a Sparta zaslouženě vyhrála. Rozhodla kvalita vepředu.

Srazily náš tým ty inkasované branky kolem poločasu?
Oba dva ty góly byly určitě klíčové. Do té doby jsme byli Spartu schopni držet na uzdě a sami jsme tam také měli nějaké šance, nějaká zakončení, která jsme ale nevyužili. Když už to bylo ale o dvě o tři branky, tak už je pak těžké s tím něco udělat, obzvlášť u nich v tom bouřlivém prostředí.

Ukázalo se, jak hodně silná Sparta momentálně je?
Sparta svou sílu ukázala v plné své kráse, ačkoliv jsme ale věřili, že by reprezentační pauzou a nějakými absencemi mohla být třeba trochu narušená. To se ale nestalo a jak jsem říkal, zaslouženě vyhrála.

I tak jste se ale proti prvnímu celku tabulky snažili hrát fotbal. Jak jsi s tímto byl spokojený?
Jsem rád, že jsme proti nim takto hráli. Myslím si, že je to lepší než vzadu zaparkovat autobus a čekat na smrt. Nerad prohrávám, ale když už se má prohrát, tak po nějakém ne ustrašeném výkonu. Jak jsem říkal, herně jsme úplně nepropadli, ale kdo si přečte pouze výsledek a uvidí tam 4:0, více ho asi zajímat nebude. Pro nás je ale dobře, že se snažíme hrát fotbal, nekopeme to někam dlouhé dopředu a nejsme vzadu zalezlí, snažíme se také něco vymyslet.

Ve druhém poločase si vinou zranění střídal, jak na tom jsi?
Dnes jsem byl pro jistotu na rentgenu a nic vážnějšího s tím není, mám tam modřinu. Bude to otázka několika dnů, než se to zahojí a budu stoprocentní. Budu si ale muset koupit nové kopačky, jedna z nich je skoro na dva kusy po tom zákroku (usmívá se). Kromě toho to ale žádný dlouhodobější postih snad mít nebude.