V sobotu od 15 hodin hostí Dynamo na Střeleckém ostrově další utkání nejvyšší české ligy. V rámci patnáctého kola FORTUNA:LIGY přijedou na jih Čech Teplice. Náš soupeř po pětizápasové sérii bez výhry v minulém kole zabral a porazil Mladou Boleslav. Naopak Dynamo i přes slušný výkon body z Liberce nepřivezlo. Prohlédněte si v našem preview předzápasový rozbor obou soupeřů.

Statistiky


SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

FK Teplice
www.fkteplice.cz
15. místo (10 bodů)
Postavení v tabulce
10. místo (16 bodů)
14:31
Skóre
11:14
Jakub Hora (3)
Nejlepší střelci
Fila, Knapík, Trubač (2)
Ondrášek, Adediran (2)
Nejvíce asistencí
5 hráčů s 1 asistencí
Liberec – Dynamo 1:0 (0:0)
Poslední zápas
Teplice - Boleslav 1:0 (0:0)
PPPVR
Forma
VPPPR

FK Teplice

Teplice rozjely letošní sezonu skvěle. Hned v úvodním kole se jim povedlo překvapit Viktorii Plzeň a gólem Trubače obraly favorita o všechny body. V následujícím kole podpořily Teplice dobrý začátek výhrou na hřišti Bohemians 1905 2:1. Bez prohry vydržel náš sobotní soupeř i ve třetím kole, kdy remizoval s Jabloncem a stále se tak překvapivě držel v popředí tabulky. Od té chvíle už ale výsledková forma skončila a na další výhru se v Teplicích čekalo šest kol, než "žlutomodří" porazili na venkovním hřišti Karvinou. Další série pěti zápasů bez výhry přerušili Tepličtí v minulém kole, kdy dokázali porazit rozjetou Boleslav, které před utkáním patřila třetí příčka ve FORTUNA:LIZE. Po 14 kolech tak má náš soupeř z lázeňského města bilanci čtyř výher, čtyř remíz a šesti proher.

Teplice mají v dosavadním průběhu ligy čtvrtou nejlepší obranu, průměrně inkasují v každém utkání jeden gól. Obranu řídí z branky gólmanský matador Tomáš Grigar. Čtyřicetiletý brankář, který už v klubu odehrál přes 360 soutěžních utkání, nechyběl letos v lize ani minutu a připsal si už pět čistých kont. Dobře se v obraně jeví také dvacetiletý Štěpán Chaloupek, ten v novém cyklu reprezentační jednadvacítky patří do základní sestavy Jana Suchopárka. Nejproduktivnějším hráčem "Sklářů" je host z pražské Slavie Daniel Fila, který si doposud připsal dvě branky a dvě asistence. V posledních utkáních však Teplicím chyběl kvůli zranění. Na tomto postu marodka našeho soupeře trápí - mimo Fily chyběli v posledních utkáních také Abdallah Gning a egyptský útočník Yasser.

Základní sestava Teplic v posledním ligovém zápase proti Boleslavi:

SK Dynamo

Dynamo se nenachází v dobré pozici, v sobotním utkání by potřebovalo bodovat. Důležitost utkání vnímá také trenér Tomáš Zápotočný. „Z našeho mužstva cítím odhodlání zápas zvládnout za tři body, všichni v klubu si uvědomujeme, jak důležitý zápas nás čeká. Utkání v Liberci nám výsledkově nevyšlo, ale věřím, že na herním projevu z minulého kola můžeme stavět. Když hráči předvedou takový výkon, takovou bojovnost a emoce jako v Liberci, tak věřím, že s Teplicemi uspějeme.“

Vzájemná bilance

V historii samostatné ligy jsme se s Teplicemi utkali osmatřicetkrát. Naše celková vzájemná bilance je zcela vyrovnaná – 15 výher, 8 remíz a 15 proher. Tak dorazte v sobotu na stadion naše kluky podpořit, ať tuto bilanci zvrátíme na naši stranu!

Poslední vzájemné utkání (F:L 2022/2023, 26. kolo) – 9.4.2023:
SK Dynamo ČB – FK Teplice 0:3 (0:1)
Góly: 22. Fila, 48. Gning, 73. Mareček.
ŽK: Hais – Trubač, Jakub Hora II.
Sestava Dynama: Šípoš – Sladký, Havel, Čoudek – Čavoš (46. Adediran), Čermák (62. Hais), Jakub Hora I, Skovajsa (46. Čmelík) – Hellebrand (82. V. Hora), Potočný – Škoda (62. Bastl). Trenér: Nikl.
Sestava Pardubic: Grigar – Mareček, Chaloupek, Mičevič – Vondrášek, Trubač (85. Vachoušek), Kučera, Jukl (85. Jakub Hora II), Hybš – Fila (68. Žák), Gning (58. Urbanec). Trenér: Frťala..

Vstupenky

Vstupenky na 15. kolo FORTUNA:LIGY můžete kupovat na tomto odkazu. Utkání hrané na Střeleckém ostrově má výkop v 15:00.

Doprovodné akce

Sobotní utkání bude ve znamení podpory malého Erička. Klub se rozhodl handicapovaného chlapce v rámci Nadačního fondu Černobílé srdce podpořit, k akci se přidali také členové A-týmu. Zástupci klubu před utkáním předají Eričkovým rodičům finanční šek na podporu Nadačního fondu Naděje pro Erička, který má za cíl pomoci jemu a dalším nemocným a handicapovaným dětem, co nejvíce se přiblížit životu zdravých dětí a také pomoci všem rodičům se zvládnutím prvotního „šoku“, který si museli prožít. Podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Stejně jako v předešlých utkáních se fanoušci zakoupením zápasového časopisu Dynamák dostanou do slosování hned o několik cen! Tři vylosovaní fanoušci budou během poločasu soutěžit o soudek Budvaru a poukázky do Bageterie Boulevard. Další šťastlivci obdrží po konci zápasu poukazy od našeho partnera NaturaMed a jeden vylosovaný bude mít možnost vybrat si hraný dres hráče Dynama přímo z utkání proti Teplicím.

Dalším bonusem, který si klub pro fanoušky připravil je možnost využít vstupenky ze sobotního utkání také ke vstupu na čtvrteční pohárový duel s Jabloncem. Podrobnosti najdete zde.

Dynamáci, těšíme se v sobotu na vás!