Dvacetiletý šikula Samuel Šigut se v posledních hodinách rozhodně nenudil. Včerejší přejezd v pozdních večerních hodinách ze Slezska na jih Čech, ráno podpis kontraktu s Dynamem a následně první půlhodina v utkání s rakouským Lincem, kde si nový záložník v barvách Českých Budějovic připsal rovnou dvě asistence na branky Alliho.

Samueli, jak hodnotíš utkání s Lincem?
Jsem rád, že jsem si už dnes mohl připsat své první minuty za Dynamo. Utkání nám výsledkově sice nevyšlo, na konci jsme ale aspoň vstřelili nějaké branky, takže výsledek nakonec tak špatně nevypadá.

Připsal sis první start, jak se ti hrálo?
Ze začátku jsem si zvykal na kluky, na taktiku, na to, jak vůbec budeme hrát, ale postupně si to sedalo a bylo to dobré. Jak říkám, jsem rád, že jsme ten výsledek nakonec ještě aspoň trochu vylepšili.

Nahrál si rovnou na dvě branky. Jak bys obě situace popsal?
Při té první jsem tam dobře do pravé strany dostal míč a našel jsem nabíhajícího Alliho, který to doklepl do prázdné branky. Při té druhé akci to bylo trochu se štěstím, kdy ten míč skočil, já dal na dobře nabíhajícího si Alliho průnikovku a ten dobře zakončil.

Změřili jsme síly s účastníkem z Evropské ligy. Jaká to pro tebe byla zkušenost?
Zkušenost to byla určitě veliká. Šlo vidět, že mají kvalitní kádr, který má na to, aby Evropskou ligu hrál.

Dnes ráno se dokonal tvůj přestup do Dynama. Jak se to celé seběhlo?
Strašně rychle. Včera v osm večer jsem jel z Ostravy, v půl jedné jsem byl v Budějovicích na hotelu a dnes ráno jsem podepsal smlouvu. Do toho dnes ještě zápas, ale vůbec si nestěžuji, jsem rád, že to takhle je. (směje se)

Jak se těšíš na další zápasy v dresu Českých Budějovic?
Dnes jsem viděl ten krásný stadion a těším se, až na něm budu moct nastoupit před našimi fanoušky.