Zápas SK Dynamo - Brno


Ohlasy trenérů

Jiří Vlček, trenér: "Po dvou domácích porážkách jsme měli před sebou jediný úkol - vítězství a neztratit tak kontakt se špicí. Nečekal nás ale vůbec lehký soupeř. Brno má v sestavě výborné útočníky repre U-17 Poprika a Doležela, venku dokáží zhustit obranu před vlastním pokutovým územím a spoléhají na rychlé protiútoky vedené hlavně přes středního záložníka Šourače. Oproti minulým domácím zápasům jsme vyměnili hřiště, hráli jsme na hřišti č.1, které má maximální rozměry a efekt se dostavil. Velmi dobrou hrou obou krajních záložníků jsme soupeře roztáhli a útočným presinkem se nám dařilo získat plno míčů již na obráncích Brna. Ti dělali chyby a my je trestali. Již ve 4. minutě Rein obral o míč Foukala, obešel i druhého stopera Lercha, vystřelil, brankář Sehnal jeho střelu vyrazil a dobíhající Vršecký nás dostal do vedení 1:0.

Vzápětí soupeř kontroval, ale brankář Hanus Štouračovu bombu vyrazil. Vršecký opět po spolupráci s Reinem šel v 11. minutě sám na brankáře Brna, přehodil ho, ale přehodil i branku. Tato dvojice našich útočníků spolu ukázkově spolupracovala a byla permanentní hrozbou pro soupeře. Ve 39. minutě prvního poločasu si role vyměnili, Vršecký Reina skvěle uvolnil a ten zvýšil na 2:0.

Do druhého poločasu došlo v brněnském celku ke třem změnám, ale nás to nerozhodilo. Naopak, ve 42. minutě Repa obešel střídajícího Urbánka, šel ze strany sám na branku hostí, jeho obstřelení Sehnal stačil jen vyrazit a Vršecký zvýšil na 3:0. A bylo po Brnu. Soupeř byl na kolenou a naši hráči ho trestali. V 57. minutě neudržel gólman Sehnal střelu Vršeckého a Rein dal na 4:0. V 65. minutě mohl chybu Vršeckého potrestat Štourač, naštěstí pro nás dal vedle. V 68. minutě přišla další spolupráce Reina s Vršeckým a ten svým třetím gólem zvýšil na 5:0. O dvě minuty později přišla naše nejhezčí akce – to Rein našel patičkou Lovičku a z jeho přihrávky opět Vršecký na 6:0. Minutu před koncem se dočkalo i Brno, když po standardní situaci dal Koton čestný úspěch hostí. Byla to zbytečná „kaňka“ na našem výkonu."