Zápas SK Dynamo - Sparta

Již úvodní minuty zápasu naznačily, že tentokrát bude k vidění hodně útočný fotbal produkovaný oběma soupeři. Ve 2. minutě se poprvé za zády hostujících obránců objevil Rakovan, který ve výhodné pozici netrefil branku. Okamžitě na druhé straně hřiště zaznamenal první střelecký pokus Pražanů Krč. Pátá minuta přinesla o poznání nebezpečnější akci Sparty. Po pravé straně zaútočil Valenta, přihrál do ideální pozice Droppovi a ten zblízka minul. Za tři minuty hlavičkoval urostlý hostující Kadlec půl metru nad břevno. Divokou úvodní dvanáctiminutovku uzavřel Rakovan ostrou střelou do rukou gólmana Machynka.

Události mezi 19. a 27. minutou dlouho zůstanou v hlavě domácího útočníka Kučery. Nejprve Nekvinda vybojoval roh, z něhož Rakovan našel právě Kučeru a ten hlavou poslal svůj tým do vedení. Neuběhla ani minuta, Kučera byl opět ve střelecké pozici a tentokrát nohou zvýšil na 2:0. Stejný fotbalista v minutě 27. šel hlavou neohroženě do centru Nekvindy a na světě byl hattrick!

Sparťané zahrozili ihned po rozehrávce, Hejda hlavou nechal vyniknout Vlka. Poté na hosty dolehla tíha okamžiku a Dynamo nebylo daleko od dalších branek. V 37. minutě běžel Nekvinda na brankáře Machynka, který mu včasným vyběhnutím šanci překazil. Za minutu po naražení Kučerou pálil Rakovan metr vedle levé tyče.

O přestávce téměř praskaly okenní tabulky šatny hostí, to trenér dával svým svěřencům více než hlasitě najevo, co si o jejich výkonu myslí. Ti zvedli hlavu a ihned po rozehrání druhé půle Valenta prošel přes tři hráče, ale nepřišel si na Vlka, který mu skokem pod nohy sebral míč. Sparta s přibývající útočnou aktivitou otevírala dvířka v defenzivě a v 53. minutě na to mohla doplatit po brejku třech domácích fotbalistů na dva obránce. Jasanský odcentroval na Kučeru, ten hlavičkoval v pádu, ale Machynek díky výtečnému zákroku poprvé nad Kučerou zvítězil. Nejlepší hráč hostí Valenta se v 57. minutě opět protáhl po své pravé straně, nabil ke střele Krčovi, jenže ten zamířil do obličeje svému spoluhráči Hejdovi. Sparťanský záložník po těžkém KO dlouho ležel na trávníku a poté opustil zcela otřesen scénu na nosítkách.

V minutě 63. už Sparťané mířili přesněji. Kadlec se zjevil za obranou domácích a pohodlně přeloboval Vlka - 3:1. Za dvě minuty mohl pojistit vedení Nekvinda, jeho téměř hokejový samostatný nájezd vytěsnil Machynek mimo tyče. Sparta ucítila šanci, po akci Valenty Nejepsa netrefil zcela odkrytou branku a domácí trenér Skála měl svým ovečkám od čáry co vysvětlovat. Od 74. minuty ale mohl být klidný. Smolen vydláždil uličku na Nekvindu, který se opět dostal zcela sám před Machynka a tentokrát na něj vyzrál - 4:1. Za minutu vyrazil dělovku Divíška Vlk a o dalších několik vteřin později se na druhé straně znovu krásně uvolnil Nekvinda, ale jeho přihrávku pod sebe vystihl Machynek. Pak se ještě blýskla hezkou akcí dvojice Nekvinda, Jasanský, na skóre se to už neprojevilo. Bohužel mělo utkání smutný konec, když si Kalášek nezaviněně přivodil zranění kolena, po němž musel odjet na vyšetření do nemocnice. Zdecimovaní Sparťané se už nezmohli na žádný odpor a Dynamo tak vybojovalo cenný skalp.

autor: evald

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Petr Skála, trenér: "Porazit Spartu je krásné, ale je třeba si přiznat, že kdyby to bylo 6:6, tak by nikdo nemohl říct ani slovo. Sparta měla na začátku dvě tutovky, zápas se mohl vyvíjet jinak. Na můj vkus bylo hodně chyb vzadu, ale vyhrát 4:1 nad Spartou, to je prostě bez komentáře. Já nikdy Spartu neporazil a to ani jako hráč v seniorské kategorii. Stínem zápasu je zranění Kaláška."