Zápas SK Dynamo - Hr. Králové

V prvním poločase to bylo ze strany domácích velké fotbalové trápení, hra se nedařila, do zakončení se hráči Dynama téměř nedostávali. Ani Hradec v ofenzivě nepředváděl potřebnou kreativitu, a tak jediná nebezpečná situace nastala po velkém zaváhání stoperské dvojice i gólmana Dynama. Ta byla bohužel také gólová, když Tyle vysokým obloukem Dudka přehodil - 0:1. K jediné střele se domácí dostali v 34. minutě, to po přihrávce Weinharda pálil mimo tyče z dálky Janoušek.

Ze šaten vyběhl v černobílém zcela jiný tým. Dynamo začalo hrát jednodušeji, dostávalo se do šancí a hned první z nich Jihočeši využili. Ve 49. minutě po přihrávce Průši sice Mašek trefil jen brankáře, ale vyražený balon umístil do sítě hlavičkou Weinhard - 1:1. Vedoucí branku mohl poté vsítit Průša, ale po narážečce vystřelil z dobré pozice placírkou nad břevno. Přesně po hodině hry se domácí zaslouženě radovali podruhé. Na krásný centr za obranu si nabíhal Kaňák, před nímž chtěl ukopnout vyběhnuvší brankář Frydrych, ale na mokrém trávníku podklouzl a útočník Dynama zakončoval do prázdné branky - 2:1.

Uběhlo jen šest minut a ruce Jihočechů vylétly nad hlavu potřetí. Kaňák utekl hostujícím obráncům a ideálně předložil ke vzdálenější tyči Maškovi, jemuž stačilo nastavit šikovně nohu - 3:1. Hosté se k ohrožení branky dostali až dvě minuty před koncem, ale šanci zmařil dobrým zákrokem Dudek. Drama ale na začátku nastavení zařídil Hundák, který se nepochopitelně dostal do samostatného brejku a nezaváhal - 3:2. Při zoufalém náporu Hradeckých mohl na druhé straně přidat čtvrtý zásah Kaňák, ale své sólo do gólu nedotáhl. Za druhý poločas zaslouženou výhru Dynamo udrželo.

evald

Ohlasy trenérů

Petr Skála, trenér: "Zápas dvou rozdílných poločasů - první poločas z naší strany nepovedený a v druhé půli jsem během dvaceti minut otočili skóre na 3:1 v náš prospěch. A ještě jsme měli několik dalších příležitostí ke vstřelení branky. Mužstvo bych chtěl pochválit za výsledkový obrat v druhém poločase."