Rodák ze Včelné u Českých Budějovic působil v Dynamu jako trenér mládeže více než tři desítky let. Jeho největším trenérským úspěchem byl v roce 1994 titul mistra ČR s mladším ligovým dorostem. Pan Jiří Vlček se během dlouholetého působení v Dynamu také výrazně podílel na vzniku SCM Složiště, kde dlouhá léta působil také jako správce a údržbář.

Tam ale nyní končí. Českobudějovická legenda a dlouholetý údržbář na Složišti dále nebude vykonávat funkci, kterou vykonával v posledních několika letech. „Usoudili jsme, že pan Vlček v posledních letech v našem klubu zastával nedůstojnou roli, proto jsme se rozhodli najít mu adekvátní pozici a využít jeho zkušeností, které za léta, kdy ve fotbale působil, nasbíral,“ říká na adresu člena dynamácké síně slávy, kam byl pan Vlček uveden v roce 2013, Emil Kristek.

Šestasedmdesátiletý zaměstnanec naší akademie, který vychoval spoustu skvělých fotbalistů, kterými jsou například Jiří Němec, Karel Poborský, Jan Sanytrník, David Lafata, Tomáš Sivok, Martin Latka a další, bude vypomáhat ve skautingu. Dále bude dohlížet také na trenérské procesy v akademii. „Nevylučujeme, že se objeví i jako mentor pro A-tým,“ podotýká Emil Kristek.

Pane Vlčku, děkujeme vám za léta práce, kterou jste na Složišti jako údržbář vykonával a těšíme se na novou spolupráci!