Českobudějovické Dynamo ještě před druhým domácím kláním v probíhajícím ročníku Chance Ligy hlásí posilu do brankoviště. Na jih Čech z Jablonce přichází zkušený gólman Vilém Fendrich, který už v lize hájil branku Opavy, Hradce Králové, nebo právě Jablonce. Fendrich se jihočeskému celku upsal na hostování do konce sezony. Níže si s naší novou posilou můžete přečíst první rozhovor.

Ve čtvrtek jsi v Dynamu absolvoval první trénink, jak ho hodnotíš?
Byl tam víceméně jen nějaký nácvik, plus jsme dělali i gólmanské věci zaměřené na sebe. Takže v pohodě, přišlo mi to jako trénink jako každý jiný.

Jak se to, že jsi tady v Budějovicích, seběhlo?
Seběhlo se to celkem rychle. Musím říct, že zásluhu na tom má i Tomáš Hübschman, se kterým jsem to komunikoval. Z Dynama byl zájem, i od trenéra Františka Straky. Má pozice v Jablonci z pozice číslo jedna na brankářském postu se posunula do pozice číslo dva. Teď tam navíc přišel ještě nový gólman. Jablonec byl ochotný mě uvolnit a naskytla se šance jít sem, takže jsem moc neváhal.

Znáš někoho z naší kabiny?
S nikým jsem nikde nehrál, ze hřiště ale ty kluky samozřejmě znám. Kluci na prvním tréninku byli super, ta kabina je zdravá a parta je tu dobrá.

Jak už jsi říkal, loni jsi v Jablonci toho tolik neodchytal, bylo právě tohle hlavním důvodem, proč jsi chtěl změnit působiště?
Určitě. Už jsem v nějakém věku, kdy je pro mě prioritou chytat. Tenhle důvod rozhodl, proč jsem tady.

Co bude tvým cílem v našem dresu?
Budu se Dynamu snažit pomoct, jak jen to půjde. Budu chtít být tím, o koho se Budějovice mohou opřít a tahle slova chci potvrdit hlavně na hřišti.

Už v neděli hrajeme s Pardubicemi, co bude klíčem k úspěchu?
Myslím si, že to bude vyrovnaný zápas a věřím tomu, že naší vůlí to urveme. Chtěli bychom ten zápas vyhrát a zvládnout ho za tři body.