Rezerva českobudějovického Dynama pokračuje v povedených výkonech. Svěřenci Martina Sladkého si dnes dopoledne poradili se třetím soupeřem v řadě, tentokráte si Jihočeši odváží tři body ze hřiště Loko Praha po výhře 4:2!

Českobudějovická rezerva do dopoledního utkání v Praze vstoupila aktivně, Jihočeši se tlačili do útočných akcí. Jednu z nich se podařilo zužitkovat ve 23. minutě, kdy poslal Dynamo do vedení Libor Bastl. Soupeř však přispěchal s rychlou odpovědí, o čtyři minuty později totiž srovnal Jeremy Rebibo. Ještě do poločasu se však skóre měnilo ještě jednou, Dynamo si vzalo vedení zpět. Kapitán českobudějovického celku Michal Němeček stanovil konečné skóre první půle.

Ve druhém poločase sice soupeř projevil iniciativu srovnat stav, avšak v 58. minutě přišlo odskočení z kopaček svěřenců Martina Sladkého. Jakub Matoušek zachoval chladnou hlavu proti vybíhajícímu brankáři a navýšil vedení českobudějovického Dynama. Jihočeši si dlouho kontrolovali hru a vypadalo, že už na drama zaděláno nebude, avšak opak byl pravdou. Minutu před koncem základní hrací doby totiž vykřesal naději pro Loko Praha Lukáš Veselý. Srovnání se ale nekonalo, naopak výhru Dynama pečetil ještě ve třetí nastavené minutě střídající Jáchym Štindl.

Rezerva českobudějovického Dynama tak si po výhře na Admiře odváží další výhru z hlavního města, tentokráte zvítězila na hřišti Loko Praha 4:2. Svěřenci Martina Sladkého tak pokračují v povedených výkonech, aktuálně drží Jihočeši šňůru třech výher v řadě.

Ohlas trenéra: Martin Sladký (Dynamo České Budějovice): „Řekl bych hodně slušný první poločas z naší strany. Dostali jsme se do vedení po krásném gólu a do poločasu zvládli kluci odpovědět na vyrovnání. Podstatné je ale to, jakým způsobem jsme se prezentovali. Do druhého poločasu jsme chtěli vyladit jen pár věcí, ale bohužel jsme nevstoupili dobře. O to víc je super, že jsme nebyli tolik ve hře, ale byli jsme to my, kdo udeřil na 3:1. Vážíme se přístupu kluků ohledně chování, protože některé věci šli proti nám, ale kluci se soustředili na sebe a naší hru, to je pro nás obrovský kredit a pozitivum, ze kterého chceme vycházet a být soudržní. Pochvala je na místě, ale musíme pracovat dál. Chci, ať jsme na očích a kluci jsou v hledáčku našeho A-týmu a případně dalších profesionálních klubů.“