Českobudějovické Dynamo ve středu vyrazí do Soběslavi, kde v rámci série přípravných duelů na jihu Čech vyzve místní celek od 17 hodin. Uprostřed týdne dostanou pod vedením Františka Straky prostor mladíci, kteří mají šanci se ukázat. V utkání se představí i testovaný Ubong Ekpai.

Po utkání v Třeboni a v Českém Krumlově tentokráte Jihočeši zavítají do Soběslavi, kde vyzvou místní celek hrající divizní soutěž, tedy čtvrtou nejvyšší soutěž. Soběslav je tradičním účastním celostátní soutěže a v jejím kádru najdeme několik hráčů, které se představili i právě v dresu Dynama.

Oproti předešlým duelům dostanou tentokráte klíčoví hráči A-mužstva odpočinek, naopak výraznější prostor dostanou talentovaní mladíci z rezervy či akademie, kteří mají ideální příležitost ukázat se realizačnímu týmu.

Do utkání navíc v dresu Dynama zasáhne i Ubong Ekpai, který na jih Čech dorazil v pondělí a zabojuje o smlouvu v rámci testů. Osmadvacetiletý křídelník se v dresu českobudějovického celku již představil, naposledy tomu bylo v roce 2021. O tři roky později tak má možnost svými výkony na trénincích i v zápase si říci o návrat.

„Já jsem rád, že tyhle zápasy máme, poněvadž potřebuji kluky z našeho béčka a devatenáctky více poznávat. Od toho máme tyto zápasy. Já jsem rád, že to kluci budou absolvovat. Kádr, který pojede do Jablonce, tak tu zůstává, ten hrát nebude. Máme i určitá zranění, nemohu riskovat další. Na druhou stranu je to velká šance pro ty kluky, kteří dostanou šanci. Mají možnost si zahrát pod hlavičkou áčka, mohou ukázat svoji kvalitu,“ objasnil složení týmu na zítřejší duel trenér František Straka.