První posilu pro novou sezonu hlásí českobudějovické Dynamo! Pod Černou věž míří německý obránce Nicolas Keckeisen. Na jihu Čech podepsal dvaadvacetiletý rodák z německého Ravensburgu dlouhodobou smlouvu.

Nicolas začal svou fotbalovou kariéru v mládežnických týmech SV Vogt a FV Ravensburg, odkud se následně přesunul do Freiburgu, v jehož dresu odehrál sezony v nejvyšších německých soutěžích U17 a U19. Přes německý Illertissen se následně přesunul do rakouské Admiry Wacker Mödling, kde se ihned zařadil mezi stabilní články sestavy.

Během dvou sezon stihl naskočil hned do jedenačtyřiceti ligových duelů a z pozice středního obránce se dokázal i čtyřikrát prosadit. Keckeisen se v dresu Dynama představil již v přípravném klání s Viktorií Žižkov, ve kterém odehrál první poločas a přispěl tak k vysoké výhře 7:1. V dresu již zmíněné Admiry Wacker Mödling se Nicolas setkal i s Jacobem Tranziskou. Nyní se oba opět potkají na jihu Čech, kde budou společně bojovat za černobílé barvy.

„Byl jsem tu minulý týden na tréninku a na testovacím zápase. Dojmy byly velmi pozitivní. Věřím, že toto je přesně to správné prostředí k mému dalšímu progresu v kariéře. Jsem šťastný, že jsem teď tady a nemůžu se dočkat, až začnu a uvidím fanoušky na stadionu,“ přiblížuje své první dojmy po podpisu smlouvy nová českobudějovická akvizice.

„My jsme o Nicolase měli zájem dlouhodobě. Já sám jsem ho několikrát viděl v dresu Admiry osobně. Je to hráč, který má obrovský přehled na svůj věk i řadu zkušeností, protože si něčím prošel. Typologicky je to hráč, jenž je výborný ve standardních situacích útočných i obranných. Jako první dorazil Nicolas na zkoušku, při které ukázal své kvality a potvrdil naše očekávání. Jsem opravdu rád, že to vyšlo,” přibližuje novou posilu hlavní trenér Jiří Lerch.

Herzlich willkommen, Nicolas!