Změny v českobudějovickém kádru pokračují, po nedávném představení Richarda Križana Dynamo tentokráte nikoho nevítá, naopak se loučí. České Budějovice přicházejí o svého nejlepšího střelce z uplynulé sezony, Jan Suchan přestupuje do Jablonce.

Přišel, viděl, nasázel několik gólů. Tak by se ve stručnosti dala popsat uplynulá sezona v podání Jana Suchana, jenž měl sice v barvách Dynama pomalejší rozjezd co se střílení branek týče, na jaře už ale českobudějovická ,,desítka“ spustila svůj brankostroj. Osmadvacetiletý záložník během jarní fáze sezony vstřelil devět branek a stal se tak nejlepším střelcem Jihočechů. Tři branky ještě navíc přidal také v MOL Cupu.

Do Dynama rodák z Příbrami přišel z druholigové Vlašimi, kde se v sezoně 2022/23 stal nejenom nejlepším střelcem soutěže, ale také nejlepším hráčem druhé české fotbalové nejvyšší soutěže. Teď se Suchan s černobílými barvami loučí, z Budějovic přestupuje na sever Čech, kde bude oblékat dres Jablonce. ,,Ahoj fanoušci Dynama. Bylo mi ctí oblékat dres Českých Budějovic, teď ale bohužel nastal čas rozloučit se. Chtěl bych všem poděkovat za skvělou podporu, kterou jste nám po celý rok, co jsem za Dynamo hrál, dávali. Bylo to krásné a zažil jsem asi nejhezčí fotbalový rok ve své kariéře. V létě jsem ale dostal nabídku z Jablonce, kterou jsem se rozhodl využít. Ještě jednou všem, ať už lidem v klubu, nebo vám fanouškům, chci poděkovat. Dynamu přeji jen to nejlepší do zbytku sezony a vždycky se sem budu rád vracet. Držte se, Sůša!“

Sůšo, i ty se drž a děkujeme ti za všechny vstřelené branky za náš tým a přejeme hodně štěstí do budoucna!