Českobudějovické Dynamo čeká před další reprezentační přestávkou důležité utkání. Na jih Čech dorazí v rámci 11. kola Chance Ligy Uherské Hradiště. Úvodní buly je plánováno na Střeleckém ostrově v sobotu v 16 hodin. Dorazte podpořit Dynamo!

1. FC Slovácko

Představení soupeře

Slovácko prožívá úspěšné období klubu. Klíčovou postavou byl trenér Martin Svědík, který v klubu nastolil novou vizi a směr. Celek z Uherského Hradiště se tak postupně začal řadit mezi českou elitu i s nižším rozpočtem oproti soupeřům. Vše vygradovalo ziskem Českého poháru v roce 2022. Na vlastním stadionu přehrálo Slovácko Spartu a slavilo tak svojí první klubovou trofej. V další sezoně si navíc Slovácko dokázalo proklestit cestu do skupiny Konferenční ligy UEFA. V ní narazilo na srbský Partizan Bělehrad, francouzské Nice a německý Kolín nad Rýnem.

Po uplynulé sezoně však celek z Uherského Hradiště přišel právě o trenéra Martina Svědíka, jenž se rozhodl své působení ukončit. Novým králem střídačky se stal Roman West, který přišel s jednoznačným cílem, udržet tým z Uherského Hradiště stále mezi lepší špičkou. Zkušený kádr se dočkal několika posílení, tým doplnil Matyáš Kozák, Gigli Ndefe, Jakub Křišťan, Filip Vaško či Ondřej Kukučka. Nejvýraznější posila poté přišla až v průběhu ročníku, kdy tým doplnil zkušený útočník Michael Krmenčík, jež by se měl starat o gólovou produkci týmu.

Úvod sezony Slovácku vcelku vychází, po devíti odehraných kolech se drží na sedmé pozici se ziskem třinácti bodů. Naposledy si svěřenci trenéra West dokázali poradit na domácím stadionu s Karvinou, kterou porazili 2:1, prosadil se Havlík a Hofmann. Druhý zmiňovaný však byl v zápase i následně vyloučen a bude chybět v utkání na jihu Čech. Co ale Slovácko musí trápit, tak to je počet nastřílených branek. V devíti zápasech tým z Uherského Hradiště jich nastřádal pouze šest, což je po českobudějovickém Dynamu nejmenším číslem napříč soutěží. Naopak méně branek inkasovala už pouze Slavia a Jablonec.

Vzájemné duely jsou v posledních letech velmi vyrovnané. Z posledních deseti duelů se čtyřikrát radovalo Slovácko, třikrát Dynamo a stejným počtem zápasů skončil duel remízově. Poslední vzájemné utkání se odehrálo v dubnu tohoto roku, na Střeleckém ostrově se body dělily po remíze 2:2, za Dynamo se prosadil Jan Suchan a Jacob Tranziska.

Z dynamácké kabiny

Nutně kýžené body potřebují Jihočeši. Českobudějovické Dynamo i po devíti odehraných kolech stále čeká na první výhru v sezoně. Výkony se pod vedením trenéra Františka Straky zvedají, avšak na body to zatím nestačí. Naposledy Dynamo padlo v Ostravě 1:2. Dílčí úspěch však může být v podobě kýžené vstřelené branky, na což Jihočeši čekali několik kol, v Ostravě se prosadil Quadri Adediran. „Moc bych si přál, aby to ten gól v Ostravě odstartoval a my jsme začali skórovat mnohem častěji, potřebujeme sbírat body,“ je si vědom obránce Ondřej Čoudek.

Jak již bylo zmíněno, i Slovácko má problém se střílením branek. Ondra Čoudek věří, že by případný úspěch v zápasu mohl vést přes první vstřelenou branku. „Věřím, že klíčem k úspěchu by mohla být první vstřelená branka. Pokud bychom šli do vedení, tak naše šance na vítězství by se na domácím hřišti o dost zvýšily,“ říká klubový odchovanec. „Slovácko nerozehrálo soutěž vůbec špatně, neprohrálo se Spartou ani se Slavií. Hlavními tahouny jsou zkušení hráči, kteří v klubu působí dlouhé roky,“ zakončuje Čoudek na závěr.

Informace k zápasu

I při utkání se Slováckem proběhne tradiční poločasová soutěž, kdy se bude soutěžit o zajímavé tři ceny. Do soutěže se můžete probojovat přes časopis Dynamák, jenž bude v prodeji před utkáním. Dojde také na zvýšení komfortu při průchodu turnikety. Veškeré informace k utkání čti zde.